reklame for smiaa
Menu
Novak Djokovic server i finalen i Masters 1000-turneringen i New York. Serberen vant i tre sett og er fortsatt ubeseiret i turneringstennis i år. Foto: Frank Franklin II, AP / NTB scanpix

Djokovic triumferte i New York, fortsatt ubeseiret i år

Novak Djokovic kronet topptennisens comeback med finaleseier over Milos Raonic i Masters 1000-turneringen i New York. Serberen har ennå ikke tapt i år.

Av NTB | 29.08.2020 21:22:57

Sport: Djokovic la på til 23 strake seirer i 2020 ved å vende til seier etter å ha tapt første sett både i semifinale (mot Roberto Bautista-Agut) og finale.

– De siste tre-fire dagene har jeg slitt litt med kroppen, men jeg greide å hale dette i land. Finalen var jevn hele veien, helt til siste slag. Det kunne vippet hvilken vei som helst, sa Djokovic etter å ha vunnet 1-6, 6-3, 6-4. Han har slitt med stiv nakke under turneringen.

Fra før var han den eneste spiller som har vunnet alle de ni ATP Masters 1000-turneringene. Med seieren i turneringen som vanligvis avvikles i Cincinnati er han den første som har vunnet alle de ni turneringene minst to ganger hver.

Samtidig tangerte han Rafael Nadals rekord på 35 Masters 1000-titler. Totalt er han oppe i 80 turneringsseirer.

Raonic, som øynet sin (og Canadas) første Masters 1000-tittel, ga ham likevel tøff kamp. Outsideren imponerte stort i første sett og vant det 6-1, men Djokovic lot seg ikke stresse, slo tilbake og vant de to neste selv om Raonic ledet 2-0 i det siste. Mens semifinalen varte tre timer, var finalen over på to.

Djokovic vant finalen bare to dager før han møter Damir Dzumhur i 1. runde i US Open.

– Det var ikke slik vi ønsket at det skulle ende. Det er ikke enkle tider i verden nå, men vi er her og gjør vårt beste, sa Azarenka, som tok sin største tittel siden hun ble mor.

– Jeg har vært gjennom mye, men jeg ville gjøre et forsøk på å komme tilbake og har jobbet hardt. Nå føler jeg at konkurranseviljen er der igjen, og jeg er glad for det, sa den 31-årige hviterusseren.

Lørdag vendte Djokovic til seier 4-6, 6-4, 7-6 (7-0) over Bautista-Agut, som hadde slått ham i deres tre siste innbyrdes oppgjør på hardcourt. Søndag møtte han en spiller han hadde slått 10 ganger av like mange mulige, uansett underlag.

Kvinnenes WTA Premium 5-turnering ble vunnet av Viktoria Azarenka, da Naomi Osaka måtte trekke seg fra finalen på grunn av en hamstringskade.

(©NTB)

Flere nyheter: