Menu
Bilder som dette av Novak Djokovic som trener i Marbella 2. januar kan være avgjørende bevis på at han ikke var ærlig om sine bevegelser i ukene før han ankom Australia. Det kan komme til å knuse hans drøm om å delta i Australian Open. Foto: KMJ/GTRES via AP / NTB

Djokovic trener mens saken behandles – undersøkes for løgn

Tennisstjernen Novak Djokovic trener mens han venter på endelig beskjed om visumet forblir gyldig. Myndighetene undersøker om Djokovic løy ved innreise.

Av NTB | 11.01.2022 19:17:06

Politikk: Mandag vant Djokovic i retten etter å ha blitt stoppet på flyplassen i Melbourne og holdt på karantenehotell, men immigrasjonsminister Alex Hawke kan fortsatt overstyre avgjørelsen ved å bruke migrasjonsloven. Hawkes kontor opplyste tirsdag at saken fortsatt er oppe til vurdering, og at den vurderes «grundig».

Ifølge avisen Sydney Morning Herald var det på innreiseerklæringen krysset av for «nei» spørsmål om Djokovic hadde vært på reise 14 dager før sin ankomst 6. januar. Innenfor de dagene hadde Djokovic reist fra Serbia til Spania. Han er fotografert både i Beograd og Marbella i den perioden. Å gi feil informasjon på det punktet er straffbart og kan føre til inntil ett års fengsel.

Djokovic har fortalt myndighetene at det australske tennisforbundet fylte ut skjemaet for ham.

Han varmet ifølge AFP opp innendørs under veiledning av sin trener Goran Ivanisevic før han tok seg ut på centercourten for å trene. TV-kamerateam filmet ham fra helikoptre mens han spilte.

– Til tross for alt som har hendt vil jeg bli og prøve å delta i Australian Open. Jeg fløy hit for å spille i en av de viktigste turneringene vi har, foran fantastiske fans, tvitret Djokovic etter rettskjennelsen mandag.

Djokovic håper å komme opp i tosifret antall Australian Open-titler når årets turnering avsluttes. I så fall vil han også sette rekord med 21 Grand Slam-titler.

Djokovic er ikke vaksinert, men ettersom han testet positivt for korona 16. desember, har han fått medisinsk fritak i storturneringen. Nå er det opp til australske myndigheter om han få bli i landet.

Tirsdag ble Djokovic observert mens han trente på centercourten i Melbourne, men det er fortsatt helt åpent om han får bli i byen og landet lenge nok til å delta i turneringen han har vunnet ni ganger.

Da seedingslista for turneringen ble offentliggjort tirsdag, var det med Djokovic på topp. Trekningen skjer torsdag.

(©NTB)