Menu
Novak Djokovic vant ATP500-turneringen i Astana søndag. Foto: Stas Filippov / AP / NTB

Djokovic tok sin 90. ATP-tittel

Tennisstjernen Novak Djokovic slo greske Stefanos Tsitsipas og vant ATP500-turneringen i Astana søndag. Det var serberens tittel nummer 90 i karrieren.

Av NTB | 09.10.2022 14:21:08

Sport: Med settsifrene 6-3, 6-4 kunne den tidligere verdenseneren juble. Han har det siste året ikke fått deltatt i så mange turneringer som følge av at han er uvaksinert mot koronaviruset. Det har gjort at han har falt på rankingen.

Søndag viste han klasse da han utmanøvrerte Tsitsipas på hardcourten i den kasakhstanske hovedstaden. Djokovic tok sin første ATP-tittel i nederlandske Amersfoort i 2006. Siden den gang har han tatt 21 Grand Slam-titler, den hittil siste i Wimbledon i år.

Som følge av serberens valg om å ikke ta koronavaksinen fikk han ikke delta i Australian Open og US Open i år.

Tittelen i Astana var hans fjerde for året. Han vant også i Roma og forrige uke i Tel Aviv.

– Jeg håpet alltid at jeg skulle få en stor karriere. Selvsagt ante jeg ikke hvor mange finaler jeg skulle spille og hvor mange titler jeg skulle vinne, men jeg trodde jeg skulle nå sportens høyeste nivå, sa Djokovic etter søndagens seier, som han innkasserte på bare 75 minutter.

Han er i øyeblikket rangert som nummer sju, plassen bak Tsitsipas.

Taylor Fritz vant en helamerikansk finale i Japan Open i Tokyo da han slo Frances Tiafoe 7-6 (7-3), 7-6 (7-2). Casper Ruud var toppseedet i den turneringen, men tapte for Jaume Munar i første runde.

(©NTB)

Flere nyheter: