reklame for Sheiken Bowling
Menu
Novak Djokovic takket for støtten fra tribunen etter at han slo Karen Khatsjanov i åttedelsfinalen i Dubai. Foto: Kamran Jebreili, AP / NTB

Djokovic til kvartfinale i Dubai: – Jeg har savnet dette

Den omstridte tennisstjernen Novak Djokovic er klar for kvartfinale i ATP500-turneringen i Dubai. Han slo russeren Karen Khatsjanov i strake sett.

Av NTB | 23.02.2022 18:15:18

Sport: Verdenseneren vant det første settet klart, men måtte ha tiebreak i det andre for å vinne 6-3, 7-6 (7-2). Han ble hyllet av publikum i en fullsatt arena. Der var også familien hans.

– Stemningen var fantastisk, og jeg takker for det. Det er dette vi ønsker å oppleve, atmosfære og lidenskap, sa han i intervju med arrangøren rett etter kampen.

– Det er klart jeg har savnet det. Dette har vært livet mitt i 20 år. Jeg liker å reise, og jeg liker å spille. Jeg håper jeg også kan gi positive minner og emosjoner til dem som kommer for å se meg.

Djokovic spiller denne uken turneringstennis for første gang siden begynnelsen av desember. I januar ble den uvaksinerte serberen etter mye om og men bortvist fra Australia da han kom dit for å spille Australian Open, som han har vunnet ni ganger.

Hans vaksinestatus gjør ham uaktuell for spill i mange turneringer der arrangøren eller lokale myndigheter krever at deltakerne skal være vaksinert mot koronaviruset. I Dubai er det ikke noe slik krav.

Etter seieren over Khatsjanov blir neste motstander Jiri Vesely i kvartfinalen.

(©NTB)

Flere nyheter: