reklame for Sheiken Bowling
Menu
Casper Ruud gikk på et hederlig tap for Novak Djokovic i Masters-semifinalen i Roma. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB

Djokovic straffet upresis Ruud – tok sin 1000. seier

En krisestart stoppet ikke Casper Ruud fra å by tennisener Novak Djokovic på motstand i Masters-semifinalen i Roma. Det ble norsk tap med settsifrene 4-6, 3-6.

Av NTB | 14.05.2022 22:45:58

Ruud havnet kraftig bakpå i lørdagens kveldskamp. Etter kort tid lå han under 0-4, men Snarøya-mannen nektet å bli feid av den italienske rødgrusen. Fire reduseringer pyntet på tallene i åpningssettet.

I sett to hadde Ruud god kontroll på sine tre første servegame, men i det fjerde brøt Djokovic til 4-3 etter mange ballvekslinger. Serberen trengte fire bruddballer på å klare det.

Derfra og ut styrte Djokovic inn sin 1000. seier som proff. I finalen møter han greske Stefanos Tsitsipas, som danket ut Tysklands olympiske mester Alexander Zverev etter et comeback (4-6, 6-3, 6-3).

Allerede i første game fikk veteranen et brudd, og han brøt senere på nytt til 3-0. Ruud hadde da ryddet unna to breaksjanser, men den tredje greide han ikke å stoppe.

Norges tennisess viste seg så fra en langt bedre side. Han spilte seg til to blanke servegame, og med ytterligere to vunnede game skapte Ruud spenning i settet. Djokovic kontrollerte inn 6-4 i egen serve.

Ruud hang godt med i det andre settet, men raknet litt mot slutten. Der fikk Djokovic inn to brudd på rad.

ATP Masters 1000-turneringer er på svært høyt nivå. Det er kun Grand Slam-konkurranser og verdenstourfinalen som har bedre anseelse i tennissporten.

Ruud har tidligere spilt fire Masters-semifinaler. I april fikk han et gjennombrudd ved å ta seg til finalen i Miami Open, der ble det tap for det spanske vidunderbarnet Carlos Alcaraz.

Ruud hadde mange backhandfeil og var ofte unøyaktig i flomlyset i Roma. Det gjør man ikke ustraffet mot Djokovic.

Lørdagens oppgjør var Ruuds tredje i karrieren mot Djokovic, og det var en reprise av deres første møte fra september 2020. Også den gang ble det spilt om finaleplass i Roma. Da vant Djokovic med sifrene 7-5 og 6-3, men på veien måtte han stoppe to norske settballer.

(©NTB)

Flere nyheter: