Menu
Novak Djokovic showet litt da han snudde motgang til medgang i tennisdramaet mot Jannik Sinner. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB

Djokovic snuste på Wimbledon-exit – slo hardt tilbake

Novak Djokovic våknet i tide og unngikk sitt første Wimbledon-tap på fem år. Verdenseneren er semifinaleklar etter å ha slått Jannik Sinner 3-2 i sett.

Av NTB | 05.07.2022 18:31:08

Sport: Publikum fikk et severdig tennisdrama på centercourten i London. Djokovic tapte de to første settene, men det tok ikke gnisten ut av serberen. I stedet skjerpet han seg mange hakk.

Han vant oppgjøret med sifrene 5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2. Med det er Djokovic i sin 11. semifinale i Wimbledon og 43. i Grand Slam-sammenheng. Det er bare Roger Federer som kan vise til bedre GS-statistikk (46).

David Goffin (Belgia) eller Cameron Norrie (Storbritannia) blir motstander i kamp om finalebilletten. Djokovic har vunnet de tre siste Wimbledon-turneringene og har ikke tapt på det engelske gressunderlaget siden 2017.

Djokovic fikk en lysende start på tirsdagens kvartfinale. Han brøt tidlig og så ut til å ha kontroll, men mistet grepet da Sinner fikk inn et brudd og reduserte til 3-4. Fire game senere slo italieneren nok en vellykket bruddball og servet inn første stikk.

I sett to ble Djokovic igjen brutt to ganger. Der spilte han seg ikke til én eneste bruddsjanse. Men det skulle snu voldsomt i tredje sett.

Verdenseneren kom ut mer bestemt og brøt til 3-1 blankt. Sinner fant ingen vei tilbake. Italienerne gjorde flere dobbeltfeil, og mot slutten av fjerde sett vrikket han også ankelen. Det så ikke ut til å prege ham nevneverdig, men møtte overmakten i form av en resolutt Djokovic.

(©NTB)