Menu
Novak Djokovic showet litt da han snudde motgang til medgang i tennisdramaet mot Jannik Sinner. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB

Djokovic snuste på Wimbledon-exit – peptalk på do ble vendepunktet

Novak Djokovic våknet i tide og unngikk sitt første Wimbledon-tap på fem år. Verdenseneren er semifinaleklar etter å ha slått Jannik Sinner 3-2 i sett.

Av NTB | 05.07.2022 19:46:17

Sport: Publikum fikk et severdig tennisdrama på centercourten i London. Djokovic tapte de to første settene, men det tok ikke gnisten ut av serberen. I stedet skjerpet han seg mange hakk og vant oppgjøret med sifrene 5-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-2.

Det var hans sjuende comeback av et slikt kaliber på Grand Slam-nivå.

– Gratulerer så mye til Jannik for at det ble en stor «fight». Han er svært moden for alderen og har masse av tid foran seg, sa Djokovic om sin 15 år yngre motstander.

– De to første settene og de tre neste var som to forskjellige kamper.

– Der ga jeg meg selv en liten peptalk og prøvde å samle tankene mine. Jeg brøt tidlig i tredje sett, og jeg så tvilen begynne å komme i bevegelsene hans. Jeg har mange års erfaring med å spille på baner som denne og å takle press.

Djokovic fikk en lysende start på tirsdagens kvartfinale. Han brøt tidlig og så ut til å ha kontroll, men mistet grepet da Sinner fikk inn et brudd og reduserte til 3-4. Fire game senere slo italieneren nok en vellykket bruddball og servet inn første stikk.

I sett to ble Djokovic igjen brutt to ganger. Der spilte han seg ikke til én eneste bruddsjanse. Men det skulle snu voldsomt i tredje sett.

Det så ikke ut til å prege ham nevneverdig, men en Djokovic i flytsonen ble for tøft å hanskes med.

Djokovic er i sin 11. semifinale i Wimbledon og 43. i Grand Slam-sammenheng. Det er bare Roger Federer som kan vise til bedre GS-statistikk (46).

Fredag møter han Cameron Norrie til kamp om finalebillett. Briten måtte også ut i en femsetter da han slo David Goffin fra Belgia med 3-6, 7-5, 2-6, 6-3, 7-5. Djokovic har vunnet de tre siste Wimbledon-turneringene og har ikke tapt på det engelske gressunderlaget siden 2017.

Djokovic kom også med en forklaring på den enorme forvandlingen. Den mente 35-åringen kom etter en dopause mot slutten av andre sett.

Verdenseneren kom ut mer bestemt og brøt til 3-1 blankt. Sinner fant ingen vei tilbake. Italienerne gjorde flere dobbeltfeil, og mot slutten av fjerde sett vrikket han også ankelen.

(©NTB)

Flere nyheter: