Menu
Novak Djokovic snudde til seier over Cameron Norrie i Wimbledon-semifinalen fredag. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB

Djokovic slo tilbake igjen – kan vinne fjerde strake Wimbledon-tittel

Novak Djokovic spilte seg nok en gang ut av trøbbel og er klar for sin åttende Wimbledon-finale i tennis. Han stoppet Cameron Norrie i en firesetter.

Av NTB | 08.07.2022 19:01:07

Sport: Den serbiske verdenseneren vant fredagens semifinale med sifrene 2-6, 6-3, 6-2, 6-4. Søndag skal Djokovic opp mot Nick Kyrgios i jakten på sin fjerde strake Wimbledon-tittel og sjuende totalt.

Suksess der vil ta ham én Grand Slam-triumf bak Rafael Nadal, som er rekordholder med sine 22 turneringsbragder på øverste nivå.

Torsdag måtte Nadal trekke seg fra møtet med Kyrgios på grunn av en rift i magen. Djokovics australske motstander er i en Grand Slam-finale for første gang, mens han selv står overfor sin 32. i karrieren. Ingen har hatt et slikt antall tidligere.

– Det kommer til å bli veldig følelsesladd for oss begge. Han har fått ladet opp og har ikke mye å tape. Forhåpentlig vil min erfaring hjelpe meg, sa Djokovic etter fredagens kamp.

Briten brøt Djokovic tre ganger i åpningssettet, men slo ikke inn en eneste vellykket bruddball i de tre neste.

– Jeg begynte ikke bra. Cameron dominerte og var best, og jeg var heldig som brøt serven hans i andre sett. Deretter merket jeg at momentumet skiftet litt, sa Djokovic om kamputviklingen.

– Det er aldri lett å gå ut på banen. Du har mye press og forventninger på deg selv og fra andre, påpekte serberen etterpå.

Man må tilbake til 2017 for å finne siste gang Djokovic tapte i Wimbledon. Der er han ubeseiret i 27 kamper, og søndag blir han klar favoritt til å utvide rekken.

Prestisjeturneringen i London ble avlyst i 2020 på grunn av koronapandemien.

Han gjorde mange upressede feil med forehanden i første sett, men som i kvartfinalen mot Jannik Sinner kom superstjernen hardt tilbake. Der det så enkelt ut for hjemmehåpet Norrie i starten, ble langt vanskeligere da Djokovic steppet opp.

Semifinalen var hans 11. i Wimbledon og 43. i Grand Slam-sammenheng.

(©NTB)

Flere nyheter: