reklame for Sheiken Bowling
Menu
Rafael Nadal var onsdag tilbake på tennisbanen og feide motstanderen av rødgrusen i Roma. Foto: Alfredo Falcone, LaPresse via AP / NTB scanpix

Djokovic og Nadal videre i Roma, Cilic venter på Ruud

Rafael Nadal imponerte i sin første turneringskamp siden februar, og Novak Djokovic vant også lett i sin første kamp i Roma Masters i tennis.

Av NTB | 16.09.2020 22:22:57

Sport: Nadal feide US Open-semifinalist Pablo Carreno-Busta av rødgrusen med 6-1, 6-1.

Marin Cilic tok seg også til åttedelsfinale i Roma, der han kan møte Casper Ruud.

Ruud vant sin åpningskamp i turneringen mot russiske Karen Khatsjanov mandag, men han må vente helt til torsdag med å møte italienske Lorenzo Sonego i 2. runde. Om Ruud vinner den kampen, møter han Cilic i åttedelsfinalen.

Kroaten gjorde kort prosess med 6.-seedede David Goffin onsdag og vant 6-2, 6-2.

Ruud er i øyeblikket rangert foran Cilic (34.-plass mot 40.-plass), men den 31-årige kroaten var i 2018 helt oppe på 3.-plass. Sonego er rangert på 47.-plass.

– Jeg ønsket å spille så tidlig som mulig her i Roma etter det som skjedde i USA. Jeg følte meg ikke mentalt preget og følte meg komfortabel på banen. Jeg er fornøyd med hvordan jeg håndterte de avgjørende øyeblikkene, sa Djokovic.

Han er ute etter sin 36. Masters-tittel, som vil være ny rekord. Han møter landsmannen Filip Krajinovic eller italienske Marco Cecchinato i neste runde.

– Etter to måneder hvor jeg ikke rørte en racket har jeg måttet ta ting steg for steg for å unngå skade. Kanskje var Pablo litt trøtt etter å ha gjort det bra i US Open, men for min egen del spilte jeg solid, sa Nadal etterpå.

Tredjeseedede Stefanos Tsitsipas ble overraskende slått ut av den italienske 19-åringen Jannik Sinner, som vant i tre sett.

I kvinneklassen tok Simona Halep seg videre med seier 6-3, 6-4 over Jasmine Paolini.

Djokovic revansjerte seg etter US Open-fadesen med enkel seier over italienske Salvatore Caruso onsdag. Serberen vant 6-3, 6-2. Det var 33-åringens første kamp siden han ble diskvalifisert i New York for å slå ballen mot en linjedommer.

Rafael Nadal, som er på motsatt side av oppsettet fra Djokovic (og Ruud), gjorde turneringscomeback da han møtte Carreno-Busta i den italienske hovedstaden. Det var hans første kamp siden februar, men han virket ikke rusten da han vant 6-1, 6-1 på bare 73 minutter.

(©NTB)

Flere nyheter: