fbpx
Menu
Novak Djokovic fikk det ikke helt til å stemme i fredagens kvartfinale i Monte Carlo Masters. Foto: Claude Paris / AP / NTB scanpix

Djokovic med sjokktap i Monte Carlo

Novak Djokovic må se langt etter en tredje tittel i Monte Carlo Masters. Tennisens verdensener tapte fredag 3-6, 6-4, 2-6 mot russeren Danijl Medvedev.

Av NTB | 19.04.2019 15:55:28

Sport: 10.-seedede Medvedevs seier på grusen i Monte Carlo må betegnes som svært overraskende. Samtidig har Djokovic trøblet mye i Masters 1000-turneringene i det siste.

Serberen har spilt glitrende og vunnet de tre siste Grand Slam-turneringene (Wimbledon, US Open, Australian Open). I Masters har han derimot røket ut før semifinalen tre ganger på rad (Indian Wells, Miami og Monte Carlo).

– Dette er bare den første turneringen på grus, og sesongen er lang. La oss se hvordan det går. Jeg er kanskje ikke alltid like jevn i spillet mitt, men jeg har klart å få ut det beste i Grand Slam-turneringene. Det vil jeg fortsette med, sa Djokovic etter tapet.

– Dette er min beste kamp i karrieren. Kanskje ikke rent tennisfaglig, men jeg har nå for første gang slått verdenseneren. Det er helt utrolig, sa Medvedev.

I semifinalen møter han en annen overraskelsesmann, serbiske Dusan Lajovic, som ligger på 48.-plass på ATP-rankingen.

Gruskongen Rafael Nadal hadde også slitt å stri med i møtet med argentinske Guido Pella. I første sett lå spanjolen under 1-4, men for så å slå tilbake og vinne det 7-6 etter tiebreak.

– Det var en veldig tøff kamp. Heldigvis var jeg i stand til å snu det. Hadde han gått opp i 5-1, ville det vært nesten umulig. Det var et fysisk og mentalt slitsomt sett, spesielt etter at jeg mistet mine tre første servegame. Jeg var heldig som kom unna med det, sa Nadal.

32-åringen jakter sin 12. tittel i Monte Carlo Masters. Fredagens seier var hans 71. på 75 kamper i turneringen.

Medvedev brøt Djokovics serve fem ganger på veien mot seieren.

Med det var Nadal skikkelig på gang og vant annet sett overlegent 6-3. I semifinalen møter han Fabio Fognini fra Italia, som danket ut kroatiske Borna Coric med sifrene 1-6, 6-3, 6-2.

(©NTB)

Flere nyheter: