Menu
Novak Djokovic fra Serbia møtte Alexander Zverev fra Tyskland i semifinalen i New York. Foto: John Minchillo / AP / NTB

Djokovic klar for finalen i US Open

Novak Djokovic vant semifinalen i US Open mot Alexander Zverev natt til lørdag og er klar for finale og rekordjakt.

Av NTB | 11.09.2021 05:22:16

Sport: Djokovic slo den tyske OL-mesteren Zverev med sifrene 4-6, 6-2, 6-2, 4-6, 6-2 etter tre timer og 33 minutts spill.

Zverev er rangert som den fjerde beste tennisspilleren i verden, mens Djokovic topper rangeringen. Søndag møter han Daniil Medvedev i finalen i tennisturneringen i New York.

Der spiller Djokovic for å bli første mann som vinner alle fire Grand Slam-titler på ett år siden Rod Laver for 52 år siden. Bare Don Budge (1968) og Laver (1962 og 1969) har greid den bragden.

Med US Open-triumf vil Djokovic også trone alene på toppen av lista over mennene med flest singletitler i Grand Slam-turneringer. Han deler i øyeblikket rekorden på 20 med Roger Federer og Rafael Nadal.

Mens serberen jager sin 21. tittel, er Medvedev ute etter sin første. Russeren, som er 2.-seedet, tok seg til finalen med en klar seier over Felix Auger-Aliassime.

Medvedev brukte to timer og fire minutter på å vinne 6-4, 7-5, 6-2. Han måtte avverge en settball i 2. sett, men var ellers hakket bedre enn den unge canadieren.

(©NTB)