Menu
Novak Djokovic er koronasmittet. Foto: Zvonko Kucelin / AP / NTB scanpix

Djokovic innrømmer feil etter å ha blitt koronasmittet

Verdensener Novak Djokovic bekrefter at han er smittet av koronaviruset etter å ha arrangert tennisturneringer i Serbia og Kroatia.

Av NTB | 23.06.2020 22:19:13

Sport: Djokovics positive test kommer i kjølvannet av at det har vært reist kritikk mot to oppvisningsturneringer han var initiativtaker til de siste ukene.

«Novak Djokovic har testet positivt på covid-19-viruset. Han har ingen tegn til symptomer», heter det ifølge AFP i en melding fra tennisstjernens støtteapparat.

Også hans kone, Jelena Djokovic, har avlagt en positiv test.

– Resultatet mitt var positivt, akkurat som Jelenas. Barna våre har testet negativt, sier Djokovic selv.

Serberen uttaler videre at gjennomføringen av forrige ukes kritiserte arrangementer ble gjort med de beste hensikter. I en uttalelse han har publisert i sosiale medier, beklager Djokovic at hans siste turnering har skapt trøbbel.

– Alt jeg og arrangørene har gjort den siste måneden, har vi gjort med hjertet og med gode intensjoner. Vi trodde turneringen overholdt alle helseprotokoller, og helsesituasjonen i vår region syntes å være så bra at vi kunne samle folk av filantropiske årsaker. Vi tok feil, og det var for tidlig, skriver Djokovic.

Coric og Dimitrov møttes til kamp i den kroatiske byen Zadar lørdag.

Mandag bekreftet også den tidligere topp-20-spilleren Victor Triocki at både han og hans gravide kone har fått påvist smitte.

Trenerne til Djokovic og nevnte Dimitrov, italieneren Marko Paniki og tyskeren Christian Groh, skal også ha avgitt positive tester.

Det skal ikke ha vært praktisert regler for sosial distanse under noen av turneringene.

Adria Summer Tour, turneringen Djokovic tok initiativ til, besto av et antall oppvisningskamper på grus i Serbia og Kroatia. Søndagens finale mellom russeren Andrej Rublev og Djokovic ble avlyst etter at det ble kjent at Dimitrov var blitt smittet.

– Om du har vært til stede på Adria Tour eller har vært i kontakt med noen som har vært der, vær vennlig å bli testet og praktiser sosial distansering, råder Djokovic i sin uttalelse.

Det har vært stans i ordinært turneringsspill i tennis siden mars på grunn av viruspandemien. Planen er å starte opp igjen i august.

I etterkant av turneringene i Serbia og Kroatia er minst fem personer bekreftet koronasmittet. Den bulgarske tennisprofilen Grigor Dimitrov offentliggjorde søndag at han har avlagt positiv prøve, og mandag ble det kjent at også kroaten Borna Coric er smittet.

Ifølge broren Djordje skal Novak Djokovic ikke ha blitt testet i Kroatia som følge av at han ikke hadde symptomer. Han ble imidlertid testet så fort han landet hjemme i Beograd.

(©NTB)

Flere nyheter: