Menu
Novak Djokovic viste overlegen styrke i semifinalemøtet mot Roger Federer i Australian Open torsdag. Han vant i tre strake sett. Foto: AP / Lee Jin-man / NTB scanpix.

Djokovic hyllet skadd Federer

Novak Djokovic kan ta sin åttende seier i Australian Open etter at en småskadd Roger Federer ble malt i stykker i semifinalen.

Av NTB | 30.01.2020 14:15:35

Sport: Den 32 år gamle serberen vant i tre strake sett 7-6, 6-4, 6-4. Han befestet dermed også posisjonen som den klart beste av de to, med sin 27. seier mot Federers 23 i deres 50. innbyrdes oppgjør.

Det var også Djokovic’ fjerde seier mot sveitseren i en semifinale i Australian Open.

38 år gamle Federer er den eldste som har nådd så langt i Australian Open siden 1991 (Jimmy Connors).

Men Djokovic reddet seg gjennom det femte gamet, utlignet, brøt tilbake og vant overbevisende i tiebreak.

Samtidig ble det klart at Federer slet med kroppen.

– Det står respekt av at Roger kom ut og spilte i dag og at han gjorde sitt beste. Man kunne se at han hadde vondt og det var synd at han ikke kunne yte sitt aller beste, sa Djokovic etter kampen, som var over på to timer og 18 minutter.

Mens Djokovic har hatt en relativ komfortabel reise til semifinalen, har Federer slitt atskillig mer. I kvartfinalen tidligere i uken reddet han sju matchballer mot amerikaneren Tennys Sandgren og vant til slutt 3-2.

Djokovic jakter sin åttende tittel i Australian Open (17. Grand Slam totalt) og møter vinneren av oppgjøret mellom Dominic Thiem (Østerrike) og Alexander Zverev (Tyskland) som spilles fredag.

Djokovic har statistikken på sin side: Han har aldri tapt verken semifinale eller finale i Australian Open.

I kvinneklassen møter Spanias Garbiñe Muguruza Sofia Kenin fra USA. Muguruza kom useedet inn i turneringen og er i sin første finale i Australian Open. Kenin overrasket mange ved å slå ut verdensener og hjemmehåpet Ashleigh Barty.

Sveitseren startet friskt mot Djokovic, brøt serberens serve to ganger og lå an til ta hjem det første settet med tre breakballer på stillingen 4-1.

I det andre settet brøt Djokovic Federers serve på 5-4 og jublet høyt for 2-0-ledelse. Han hadde små problemer med å serve hjem også det tredje settet, og han viste til tider at det nå er klasseforskjell mellom nummer to og tre på verdensrankingen.

I 37 graders varme viste Djokovic styrke med sin fysikk og Federer så til tider regelrett resignert ut, til tross for massiv støtte fra tribunen.

(©NTB)

Flere nyheter: