Menu
Novak Djokovic kjemper om sin andre tittel i Roland Garros, men må først slå storfavoritten Rafael Nadal for å komme seg til finalen. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Djokovic før Nadal-møte: – Den største utfordringen man kan få

Rivalene Novak Djokovic og Rafael Nadal møtes i semifinalen på grusen i Roland-Garros fredag. Djokovic har tro på egne sjanser mot gruskongen Nadal.

Av NTB | 11.06.2021 10:53:21

Sport: – Det er ikke som alle andre kamper. Det er den største utfordringen man kan få, når man skal spille på grus mot Nadal på denne banen. Det blir ikke større en det, sier Djokovic om sin 58. kamp mot spanjolen.

35 år gamle Nadal, som bare har tapt to kamper på grusen i Roland-Garros siden debuten i 2005, slo Djokovic i finalen i 2020 uten særlig store problemer, akkurat som i finalen mot samme mann i 2014 og 2012. Likevel har Djokovic tro på seg selv.

– Jeg er selvsikker. Jeg tror på at jeg kan vinne, ellers ville jeg ikke vært her. Jeg håper vi får en kul kamp, sier Djokovic.

Nadal jakter sin 13. tittel i Roland Garros, som vil gi ham historiske 21 Grand Slam titler totalt, én mer enn Roger Federer. Spanjolen dysser ned kampen mot Djokovic.

– Det er bare en semifinale, ikke en finale. Det er en stor forskjell, sier Nadal.

Kampen mellom Nadal og Djokovic starter klokken 17.30 fredag. I den andre semifinalen møtes tyske Alexander Zverev og greske Stefanos Tsitsipas.

(©NTB)