Menu
Novak Djokovic fra Serbia møtte Alexander Zverev fra Tyskland i semifinalen i New York. Foto: John Minchillo / AP / NTB

Djokovic ett steg nærmere Grand Slam-rekord med seier i semifinalen

Novak Djokovic vant semifinalen i US Open mot Alexander Zverev natt til lørdag og er klar for finale og rekordjakt.

Av NTB | 11.09.2021 05:52:06

Sport: Djokovic revansjerte tapet i Tokyo og slo den tyske OL-mesteren Zverev med sifrene 4-6, 6-2, 6-4, 4-6, 6-2.

Kampen varte i tre timer og 33 minutter og inneholdt flere lange ballvekslinger, inkludert en på 53 slag som Djokovic tapte. Men det poengtapet spilte ingen rolle, for Djokovic brukte som vanlig sine enestående returer og hvileløse forsvarsspill til å slite ut Zverev, bemerker nyhetsbyrået AP.

Zverev er rangert som den fjerde beste tennisspilleren i verden, mens Djokovic topper rangeringen. Søndag møter han Daniil Medvedev i finalen i tennisturneringen i New York.

Der spiller Djokovic for å bli første mann som vinner alle fire Grand Slam-titler på ett år siden Rod Laver for 52 år siden. Bare Don Budge (1968) og Laver (1962 og 1969) har greid den bragden.

Med US Open-triumf vil Djokovic også trone alene på toppen av lista over mennene med flest singletitler i Grand Slam-turneringer. Han deler i øyeblikket rekorden på 20 med Roger Federer og Rafael Nadal.

Mens serberen jager sin 21. tittel, er Medvedev ute etter sin første. Russeren, som er 2.-seedet, tok seg til finalen med en klar seier over Felix Auger-Aliassime.

Medvedev brukte to timer og fire minutter på å vinne 6-4, 7-5, 6-2. Han måtte avverge en settball i 2. sett, men var ellers hakket bedre enn den unge canadieren.

(©NTB)