reklame for Utvik Autoservice
Menu
Artem Bjesjedin er utestengt i ett år for å ha brukt et stoff som astronauter tar for å holde seg våkne. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB scanpix

Dinamo Kiev-spiss i dopinggarnet: Utestengt i ett år for å ha brukt astronaut-oppkvikker

Den ukrainske angriperen Artem Bjesjedin (24) er utestengt i ett år for bruk av et forbudt stoff. Han kan likevel få sjansen i fotball-EM neste år.

Av NTB | 12.05.2020 13:17:58

Sport: Bjesjedin scoret i Ukrainas siste EM-kvalifiseringskamp i november, da han kvitterte til 2–2 på overtid borte mot Serbia.

Under to uker senere testet han positivt for stoffet fonturacetam, som står på dopinglisten til Verdens antidopingbyrå (Wada). Stoffet er angivelig utviklet i Russland og brukes for å holde astronauter våkne på lange oppdrag, skriver nyhetsbyrået AP.

Den positive dopingprøven ble levert etter en europaligakamp for Dynamo Kiev mot Malmö. Bjesjedin ble midlertidig suspendert av Det europeiske fotballforbundet (Uefa) i desember, og i februar ble han offisielt utestengt.

Dommen ble gjort kjent tirsdag, ettersom Bjesjedins frist for å anke saken inn for Idrettens voldgiftsrett (CAS) har utløpt.

Ukraina gikk ubeseiret gjennom EM-kvalifiseringen og vant sin gruppe foran blant andre Portugal. Dermed er nasjonen klar for fotball-EM, der er trukket i gruppe med Nederland, Østerrike og en omspillsvinner.

Ettersom turneringen er utsatt i et år på grunn av koronapandemien, kan Bjesjedin være aktuell for mesterskapet. Utestengelsen hans går ut 19. desember.

(©NTB)

Flere nyheter: