reklame for Sheiken Bowling
Menu
Høyblokkene i Haugesund. FOTO: Privatmegleren

Digitale borettslagsmøter blir lovlig

Praksisen med digitale årsmøter i borettslag har fungert så bra at regjeringen åpner for å gjøre det lovlig også etter koronakrisen.

Av NTB | 03.05.2020 00:33:27

Økonomi og næringsliv: Grunnet regjeringens restriksjoner om å ikke samles mer enn fem personer ble det vanskelig for borettslag å avholde møter på normalt vis. Boligutvikleren Obos, som også fungerer som forretningsfører for en rekke boligsammenslutninger, lanserte derfor en digital beboerportal hvor møtene kan gjennomføres via nett, skriver NRK.

Resultatet så langt har vært en økning i antall deltakere til 40 prosent i gjennomsnitt, opp fra mellom 10 og 20 på et ordinært møte, forteller konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos.

Etter at de førte 271 digitale årsmøtene ble avholdt, registrerte Obos en økning på 400 prosent i deltakelse.

Nå vil kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) endre loven slik at boligsammenslutninger også i fremtiden kan avvikle møtene via nettet, skriver NRK.

– Det er ingen grunn til at dette ikke skal være permanent. Det vil jo være opp til hvert enkelt sameie og borettslag selv å velge om man ønsker å ha et digitalt årsmøte, men den muligheten bør absolutt være til stede, sier ministeren.

(©NTB)

Flere nyheter: