Menu
Ane Appelkvist Stenseth er klar for utslagsrundene senere fredag. Foto: Torstein Bøe / NTB

Diggins overrasket i Ruka-prologen – Weng utslått

Regjerende verdenscupvinner Jessie Diggins var raskest i prologen til verdenscupsprinten i langrenn i Ruka fredag. Heidi Weng gikk ikke videre.

Av NTB | 26.11.2021 10:30:17

Sport: Amerikanske Diggins overrasket stort ved å slå alle startfeltets spesialsprintere. Nærmest Diggins fulgte svenske Maja Dahlqvist. Maiken Caspersen Falla ble best av de norske på tredjeplass.

Falla var kun slått med 0,82 sekunder av Diggins.

Videre nedover resultatlista fulgte svenske Johanna Hagström og den finske duoen Krista Pärmäkoski og Johanna Matintalo.

Anna Svendsen ble nest best av de norske. Hun ble nummer ti, slått med 3,07 sekunder av den amerikanske vinneren.

Ane Appelkvist Stenseth ble nummer 15 og hadde Mathilde Myhrvold på plassen bak seg. Lotta Udnes Weng endte på 20.-plass.

Heidi Weng måtte se langt etter plass i utslagsrundene senere fredag. Hun ble nummer 36 i prologen.

– Jeg er tydeligvis best på trening og ikke i konkurranser. Jeg ble for ivrig. Kjedelig. Jeg vet jeg kan om jeg hadde gått videre. Det er prolog jeg er dårligst på, sa Weng til pressen.

For prologvinner Diggins startet jobben med å forsvare sammenlagtseieren i verdenscupen på beste mulige vis. Nytt av året er det nemlig at det deles ut verdenscuppoeng til de ti beste i prologen. Diggins sikret seg 15 poeng fredag.

Det var på forhånd varslet streng kulde i Kuusamo. Grensen for å avvikle konkurranser i verdenscupen er 20 minus. Da løperne ga seg i kast med prologen fredag morgen var man godt innenfor det.

OL i Beijing er sesongens store mål for langrennsløperne. Sprinten i Kina gås i fri teknikk. Den første verdenscupsprinten i den stilarten gås på Lillehammer neste helg.

(©NTB)

Flere nyheter: