reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Angel Di Maria (til v.) bidro med mål og to assist, mens Neymar storspilte og sto for kampens lekkerbisken da Paris Saint-Germain tok seg til sin første mesterligafinale. Foto: David Ramos, Pool via AP / NTB scanpix

Di Maria med mål og to assist da PSG tok seg til mesterligafinale

Angel Di Maria bidro med mål og to assist, Neymar med to stolpeskudd og kampens lekkerbisken da Paris Saint-Germain slo Leipzig 3-0 i mesterligaens semifinale.

Av NTB | 18.08.2020 23:08:10

Sport: Brasilianeren hadde ikke marginene på sin side hele tiden, men han fikk motstanderne i ubalanse med sine utsøkte tekniske detaljer. Hælflikken som satte opp Di Maria før 2-0-målet var fra fotballens aller øverste hylle.

– Vi spiste dem opp fra første minutt. Vi har skrevet historie for klubben, men vi vil vinne finalen også. Det spiller ingen rolle hvem vi møter, vi gir alt søndag, sa Di Maria.

Neymar traff stolpen to ganger i en første omgang som likevel ga PSG to måls ledelse. Marquinhos nikket inn ledermålet da han fikk gå helt alene i været på Di Marias frisparkserve i det 13. minutt.

Ledelsen ble doblet i det 42. minutt da høyt PSG-press bidro til en horribel feilpasning fra Leipzig-keeper Peter Gulacsi. Leandro Paredes brøt og spilte ballen rett inn igjen. Neymars flikk satte stopper Dayot Upamecano sjakk matt, og Di Maria var nådeløs alene med keeper.

Juan Bernat punkterte kampen i det 56. minutt, igjen på et innlegg fra Di Maria. For første gang siden Monaco i 2004 er et lag fra fransk Ligue 1 i CL-finale, og onsdag prøver Lyon å sørge for at det blir to i sin semifinale mot Bayern München.

«PSGs månelanding» var tittelen i sportsavisen L’Equipe tirsdag kveld.

– Det er dette jeg kom hit for i 2012. Dette er den sterkeste troppen jeg har vært med i, både på og utenfor banen. Som det ser ut blir finalen min siste kamp for PSG, og jeg vil avslutte med en tittel til, sa lagkaptein Thiago Silva til RMC Sport.

Kampens første kjempesjanse kom før det var spilt seks minutter. Neymar ble vakkert spilt fram av Kylian Mbappé, avsluttet med utsiden og så ballen gå stolpe-ut.

Mindre enn et minutt senere var ballen i Leipzig-målet, men Mbappés scoring ble korrekt annullert fordi Neymar ble truffet i armen da Gulacsi klarerte rett i ham.

PSG trengte ikke å vente lenge på et tellende mål. Leipzig-forsvarerne var passive da Marquinhos spurtet inn i boksen på Di Marias dødballserve og var tilskuere da han hoppet opp og scoret. Rett etter holdt Mbappé på å doble da han ble spilt gjennom, men keeper slo til corner.

Alexander Sørloth ryktes til Leipzig som erstatning for Chelsea-klare Timo Werner. Laget hadde hatt god bruk for en måljeger i tirsdagens kamp.

En Neymar-frekkis på frispark fra langt hold ute på siden holdt på å lykkes i det 35. minutt. Gulacsi ble tatt på senga da han stilte seg langt ute i den tro at det kom et innlegg, og ballen ble skrudd i stolpen.

Det ble likevel 2-0 før pause, og en god Leipzig-start på 2. omgang punkterte da venstreback Bernat satte inn 3-0-målet. Nordi Mukiele så ut til å ha avklart en farlig situasjon, men falt etter at Ander Herrera var borti beinet hans og ropte forgjeves på frispark. Di Maria la inn til Bernat, som scoret.

Neymar beinet ballen i nettet, men ikke før den var over målstreken. Målet ble godkjent tross VAR-gjennomgang.

PSG tangerte tirsdag rekorden til Real Madrid med scoring i 34 mesterligakamper på rad. Søndag kan rekorden slås, og kanskje havner også mesterligapokalen i Frankrike for første gang siden 1993.

For PSGs pengesterke eiere har mesterligafinale i mange år vært den store ambisjonen. De hjemlige titlene har hopet seg, opp men det har ikke vært nok for eierne fra Qatar, og det har kostet flere trenere jobben. Nå har Thomas Tuchel omsider tatt klubben i finale, 25 år etter PSGs første og inntil tirsdag eneste semifinale.

Leipzig fikk en gyllen mulighet til å utligne da Konrad Laimer mot spillets gang kom rundt på høyresiden og slo skrått ut til lagkaptein Yussuf Poulsen. Dansken, som har vært i klubben siden den spilte på nivå tre i tysk fotball, var i ubalanse og sendte avslutningen utenfor.

(©NTB)

Flere nyheter: