Menu
Kristine Breistøl (t.v.) og Sanna Solberg-Isaksen (midten) ligger an til å bli danske seriemestere med Esbjerg, men kaoset er ennå ikke helt over. Foto: John Randeris / Ritzau Scanpix / NTB scanpix

DHFs representantskap stadfestet gull- og nedrykksvedtak

Det øverste organet i Danmarks Håndballforbund (DHF) har stadfestet den opprinnelige beslutningen om å fordele nedrykk, opprykk og seriemesterskap.

Av NTB | 25.05.2020 20:18:03

Sport: Dermed ser det ut til at det likevel blir et såkalt «skrivebordsnedrykk» for Nordsjællands herrelag og Aalborgs kvinnelag fra eliteserien.

Men kaoset i dansk topphåndball er ikke over helt ennå.

For parallelt med at klubbene Nordsjælland, Aalborg og Odder (1. divisjon menn) anket den opprinnelige avgjørelsen inn til håndballens egen ankeinstans – der de fikk medhold – anket de også saken inn til ankeinstansen i Danmarks idrettsforbund.

Der er saken så langt ikke avgjort. DHFs styreleder, Per Bertelsen, er oppgitt over at det fortsatt ikke er klart hva det ender med.

– Jeg er dødstrøtt av at vi har kommet hit. Men slik er vårt juridiske system, og det har jeg selvfølgelig respekt for. Det er klubbenes rett å anke til DIF, og nå må vi avvente og se om de vil ta saken eller hva de vil gjøre med den, sier Bertelsen til nyhetsbyrået Ritzau.

Senere fastslo den danske håndballens appellinstans at vedtaket var ugyldig, før saken havnet i DHFs representantskap.

For Esbjerg venter hele seks norske spillere på avgjørelsen om de er seriemestere eller ei: Marit Røsberg Jacobsen, Kristine Breistøl, Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad, Sanna Solberg-Isaksen og Rikke Marie Granlund.

Det samme gjelder på herresiden for de norske Aalborg-spillerne Sebastian Barthold, Mishels Liaba og Kristian Sæverås.

Bakgrunnen for saken er at man valgte å stoppe håndballsesongen i starten av april på grunn av koronavirusutbruddet. Da bestemte et utvalg i DHF seg for å tildele seriemesterskap til Aalborg (menn) og Esbjerg (kvinner) og samtidig sende Nordsjælland og Aalborg ned til 1. divisjon.

(©NTB)

Flere nyheter: