Menu
Deutsche Bank innrømmer at banken aldri skulle ha hatt Jeffrey Epstein som kunde. Bildet er tatt i 2017. Foto: New York State Sex Offender Registry via AP, File / NTB scanpix

Deutsche Bank får milliardbot for Epstein-forbindelser

Finansmyndighetene i New York har ilagt Deutsche Bank en bot på drøyt 1,4 milliarder kroner for storbankens håndtering av Jeffrey Epsteins kundeforhold.

Av NTB | 07.07.2020 20:32:49

Økonomi og næringsliv: Den amerikanske milliardæren Epstein skulle stilles for retten for menneskehandel og overgrep mot flere unge jenter og kvinner, men tok sitt liv i en fengselscelle i fjor.

Nå har finansdepartementet i delstaten New York (DFS) for første gang straffet en institusjon for å ha hatt forretninger med finansmannen.

DFS mener Deutsche Bank mislyktes i å føre tilstrekkelig kontroll med Epsteins konto.

– Det på tross av at det var rikelig med offentlig informasjon tilgjengelig om forhold rundt Epsteins tidligere kriminelle ugjerninger, heter det i en uttalelse fra DFS tirsdag.

Den problematiske bankvirksomheten omfatter utbetalinger til enkeltpersoner som offentlig var anklaget for å ha vært medsammensvorne i seksuelt misbruk, samt blant annet utbetalinger til russiske modeller, ifølge DFS. Det fantes også store kontantuttak som ikke kunne forklares.

Direktør Christian Sewing innrømmer at banken aldri skulle ha hatt Epstein som kunde og kaller det for et kritisk feilgrep.

– Forliket gjenspeiler vårt uforbeholdne og gjennomsiktige samarbeid med vår tilsynsmyndighet, sier Deutsche Bank i en uttalelse.

– Det var ingen forsettlig innsats fra noen i banken for å tilrettelegge for ulovlige aktiviteter, heter det videre fra banken.

Boten på 150 millioner dollar ilegges også på bakgrunn av Deutsche Banks forhold til Danske Banks Estland-avdeling og FBME Bank på Kypros. Også her var Deutsche Banks tilsyn mangelfullt, mener myndighetene.

(©NTB)

Flere nyheter: