Menu
Illustrasjonsbilde: Matprat

Dette spiser vi til jul

Det er fortsatt ribbe og pinnekjøtt som er nordmenns favoritter på julaften.

Av Egil M Solberg | 01.12.2021 18:22:58

Julemiddag: Nordmenn er opptatt av tradisjoner, og velger heller tradisjonsmat fremfor alternative retter på julaften.

I MatPrats ferske juleundersøkelse gjennomført av YouGov viser det seg forskjeller mellom Østlandet og Vestlandet.

Vestlandet:
Pinnekjøtt: 68 %
Svineribbe: 22 %
Kalkun og vegetarmat: 6 %
Risgrøt: 5 %
Torsk: 4 %

Oslo:
Svineribbe: 39 %
Pinnekjøtt: 29 %
Torsk: 9 %
Kalkun og risgrøt: 8 %
Skinkestek og vegetarmat 7 %

Hele landet:
Svineribbe: 44 %
Pinnekjøtt: 35 %
Kalkun: 7 %
Skinkestek: 5 %
Risgrøt: 4 %
Torsk: 4 %
Vegetarmat: 4 %
Annen middag: 4 %
Pizza: 4 %
Lutefisk: 3 %

– Juletallene er ganske stabile i år også, og julemiddagen er fortsatt sterkt preget av tradisjoner. Ribbe og pinnekjøtt er fremdeles på de aller flestes menyer på selve julemiddagen, med ribbe på førsteplass og pinnekjøtt som en god nummer to, mens kalkunen tar tredjeplassen, forteller analyseansvarlig i MatPrat, Gunnar Thoen.

Flere nyheter: