Menu
Dette frimerket gikk for 233 700 kroner. FOTO: SCANFIL

Dette frimerket koster mer enn du tror

Et ubrukt eksemplar av Norges første frimerke, ble det dyreste norske enkeltfrimerket solgt på auksjon her i landet noensinne.

Av Egil M Solberg | 26.04.2022 17:12:54

Auksjon: Da frimerket dukket opp på en liten engelsk auksjon, fikk en kjøper det med seg og tok det videre til Skanfil i Haugesund.

Forrige helg avholdt Skanfil Auksjoner vårauksjon og nok en gang oppnådde selskapet vanvittige priser for objektene som var oppe til auksjon.

Denne gangen ble auksjonen gjennomført online og det var nok ikke bare sommerværet som gjorde at enkelte ble ekstra våryre. Samlere satt benket foran skjermen for å by på de rundt 5500 objektene som ble utbudt, deriblant mynter, sedler, frimerker, gull, sølv, kunst og våpen.

En meget sjelden utgave av Norges aller første frimerke fra 1855 var ett av objektene det var stilt størst forventninger til.

– Det dreier seg om et nyoppdaget, ubrukt eksemplar med limet i stor grad intakt. Det dukket opp på en liten antikk-auksjon i England, der en nordmann fikk tilslaget og innleverte det for salg gjennom Skanfil, forklarer styreleder i Skanfil Auksjoner, Magne Hogneland.

Det var mange om beinet, og en fornøyd kjøper måtte til slutt ut med hele 233 700 kroner inkludert omkostninger for dette helt spesielle frimerket, som altså er det dyreste norske enkeltmerket som er solgt på auksjon noensinne.

– Prisen ble langt over forventet, såvidt vi kjenner er dette det dyreste norske enkeltmerke solgt på auksjon. Vi antar at innleverer også er veldig godt fornøyd med prisen vi oppnådde, utdyper Hogneland.

Flere nyheter: