Menu
Det er i Haugesund fortsatt anbefalt å bruke munnbind når du ikke kan holde to meters avstand til andre. Arkivbilde: Stian Lysberg Solum / NTB

Dette er de nye nasjonale tiltakene

Dette er de nasjonale koronatiltakene som er nye eller endrede, og som trer i kraft fra og med fredag - 16. april.

Av Egil M Solberg | 14.04.2021 00:08:19

Koronapandemi: Det er fortsatt strenge nasjonale smitteverntiltak å forholde seg til.

* Det oppfordres til å møte andre utendørs, og ikke ha besøk fra mer enn fem gjester. Hvis alle gjestene kommer fra samme husstand, kan det være flere, men man må kunne holde avstand.

* Hvis barn og unge trener / øver med et team, forening eller lignende i en annen kommune, vil de kunne konkurrere med dette laget / foreningen så lenge infeksjonssituasjonen tillater det.

* Voksne kan gjennomføre organiserte innendørsaktiviteter i grupper på opptil ti personer, så lenge de kan holde minst en meter unna.

* Utendørs kan voksne delta i organisert aktivitet, så lenge de kan holde seg minst en meter unna.

* Maksimalt ti personer på innendørsarrangementer uten faste tildelte seter, men likevel opptil 50 personer på sports- og kulturarrangementer som samler deltakere under 20 år som tilhører samme kommune (nytt med 50 for kulturarrangementer).

* Maksimalt 100 personer på arrangementer der alle i publikum sitter på faste, tildelte seter.

* Maksimalt 200 personer på utendørsarrangementer, men 600 personer (delt inn i 3 årskull på 200 personer) hvis de sitter på faste utpekte steder og det er en avstand på to meter mellom årskullene.

* Samme mulighet til å skjenke alkohol på arrangementer som på restauranter.

LES OGSÅ: Nasjonal skjenkestopp oppheves

Flere nyheter: