Menu
Det var den profilerte advokaten Tor Kjærvik som mandag kveld ble skutt og drep på Røa i Oslo. Arkivfoto: Berit Roald / NTB

Det var advokat Tor Kjærvik som ble funnet drept på Røa i Oslo

Mannen som ble skutt og drept på Røa i Oslo mandag kveld, var den profilerte advokaten Tor Kjærvik (70), bekrefter politiet.

Av NTB | 13.04.2021 09:34:27

Kriminalitet og rettsvesen: Kjærvik har gjennom en årrekke vært forsvarer i flere svært omtalte drapssaker, blant annet Orderud-saken, hvor han var forsvarer for Kristin Kirkemo.

– Forferdelig og uvirkelig trist budskap å motta, opplyser en av Kjærviks kollegaer, advokat Ola Lunde, til NTB.

Det var like før klokken 21 mandag kveld at skytingen fant sted på en privatadresse på Røa. En mann i 30-årene ble raskt pågrepet, siktet for drap.

En nabo har fortalt til NTB at hun hørte tre-fire skudd.

Politiet har opplyst til NTB at siktede ikke er kjent for politiet fra tidligere. Han er etnisk norsk og norsk statsborger. Relasjonen mellom den drepte og siktede har ikke politiet ønsket å kommentere.

– Det er et sentralt tema for etterforskningen om de kjenner hverandre fra før, men vi ønsker ikke å gå ut med det per nå, sa krimleder Anders Johnsrud ved krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB tidlig tirsdag morgen.

Kjærvik var kanskje mest kjent som forsvareren for Kristin Kirkemo under Orderud-saken, men var også forsvarer under Nokas-saken i Stavanger, Landås-saken i Bergen og i straffesaken om innsidehandel mot Rune Brynhildsen.

Han var fremdeles svært aktiv og sto oppført som møtende forsvarer i flere berammede straffesaker i Oslo tingrett de neste månedene. Ifølge Oslo tingretts kalender var Kjærvik satt opp som forsvarer i en sak onsdag.

Kjærvik var ferdig utdannet jurist i 1978. Han ble politifullmektig ved Romerike politidistrikt, og senere konstituert politimester. Gikk siden over i rollen som forvarer. Kjærvik hadde også idrettsbakgrunn innen håndballen.

Flere vitner skal ha sett deler av hendelsesforløpet mandag kveld. Teknisk og taktisk etterforskning ble gjennomført på åstedet gjennom hele natten. I tillegg drev politiet rundspørring i nabolaget der skytingen fant sted.

Kjærvik hadde nylig fylt 70 år og har en lang yrkeskarriere som forvarer bak seg. Han var fremdeles i jobb som advokat, tilknyttet advokatfellesskapet Advokatene ved tinghuset i Oslo.

Flere nyheter: