reklame
Menu
Illustrasjonsfoto: Thomas Winje Øijord / NTB

Det svenske eiendomsselskapet SBB byr 30 milliarder kroner for norsk konkurrent

Det svenske eiendomsselskapet SBB byr 20 milliarder norsk kroner for sin norske konkurrent Entra.

Av NTB | 24.11.2020 13:53:07

Økonomi og næringsliv: Budet tilsvarer en aksjepris på 165 kroner for det tidligere statskontrollerte selskapet Entra.

– Vi vil gjerne at Entra blir en del av SBB og slutter seg til vår ambisjon om å skape det ledende selskapet innen sosial infrastruktur i Europa, sier SBB-gründer Ilija Batljan i en pressemelding.

Det offentlige budet er økt sammenlignet med tidligere bud som ikke har vært offentlig kjent, ifølge SBB. Målet med å gå offentlig ut nå er å gi aksjeeierne en mulighet til å akseptere budet før årsskiftet, sier Batljan.

Minst 90 prosent av Entras eiere må akseptere budet for at det skal gjennomføres. I tillegg må oppkjøpet godkjennes av konkurransemyndighetene.

Aksjonærene er rådet til å avstå fra å selge eller gjøre andre endringer med sine andeler i selskapet.

Styret opplyser videre at det har kommet et annet uforpliktende bud.

Styret bekrefter også at det har vært noe kontakt mellom SBB og Entra, men at offentliggjøringen av budet kom uten godkjennelse eller konsultasjon med styret eller selskapet for øvrig.

En sentral oppgave for meglerhuset blir å lokke fram interesse fra alternative budgivere og dermed drive opp prisen, ifølge E24.

Entra eier og forvalter totalt 90 eiendommer i hovedsak i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Selskapet ble opprinnelig opprettet i år 2000 for å skille ut kontorbyggvirksomheten til Statsbygg.

Entra-aksjen har siden åpning steget med over 20 prosent på Oslo Børs tirsdag ettermiddag, mens SBB-aksjen har falt nesten 4 prosent i Sverige.

I en pressemelding sier styret i Entra at de setter pris på interessen, men har konkludert med at det nåværende budet ikke kan anbefales av styret.

Entra-sjef Sonja Horn opplyser til E24 at selskapets styre har engasjert ABG Sundal Collier som rådgiver i prosessen.

Flere nyheter: