Menu
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Det femte koronatilfellet i Norge påvist i Bergen

En person bosatt i Bergen kommune har fått påvist koronavirus, opplyser Bergen kommune. Personen er den femte i Norge som har fått påvist viruset.

Av NTB | 28.02.2020 14:31:37

Medisin og helse: Personen har vært på reise i Nord-Italia og er nå i hjemmeisolasjon i boligen sin i Bergen.

Helsetjenesten i Bergen kommune undersøker hvem vedkommende har vært i kontakt med, og Bergen legevakt vil gjennomføre tester på personer som kan være utsatt for smitte, opplyser kommunen på sine nettsider.

– Innbyggere som kan ha vært utsatt for smitterisiko, vil få direkte informasjon av helsetjenestene om hvordan de skal forholde seg. For øvrig oppfordrer vil alle innbyggere til å ha gode hygienetiltak, sier Brita Øygard i Bergen kommune i en pressemelding.

Kommunen opplyser videre at alle kommunens innbyggere vil motta en SMS, hvor de blir bedt om å holde seg oppdatert på situasjonen på kommunens nettsider.

Tidligere har fire personer i Norge fått påvist viruset: To personer i Oslo som har vært på reise i Nord-Italia, én person i Bærum som har vært i Iran, og en Tromsø-kvinne som har vært i Kina.

Samtidig er trolig godt over 100 personer landet rundt satt i hjemmekarantene mens de venter på svar fra prøveresultater.

Det er bare personer som har symptomer på viruset, som blir testet. Kun ved symptomer utskilles det nok virus til at det enkelt kan påvises smitte.

Flere nyheter: