reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Tanja Stepanova eier og driver frisørsalongen, Estetikk i Førde i Sveio. Hun mener det er for tidlig å åpne dørene. Foto: Daniel DeNiazi

– Det er for tidlig å åpne!

Tanja Stepanova er en av frisørene på Haugalandet som har måttet holdt stengt som følge av coronaviruset. Hun synes det er for tidlig å åpne salongen.

Av Daniel DeNiazi | 24.04.2020 20:17:31

FRISØR: Stepanova er innehaver av frisørsalongen Estetikk AS i Sveio kommune og ser virkelig frem til å åpne igjen. Fortsatt synes hun det er for tidlig å starte salongen nå som pandemien pågår, men er under kontroll.

– Jeg synes det er for tidlig å åpne som krisen er her i Norge, men hvis vi tar det forsiktig så går det kanskje fint, sier Stepanova som ser frem til åpne salongen i neste uke.

I fjor høst åpnet hun frisørsalong og har siden den gang hatt mange kunder innom salongen.

– Hvis vi åpner gradvis så ser jeg ikke det som et problem.

For en måned siden bestemte regjeringen å stenge ned virksomheter innen helse og frisør. Det gjaldt også barnehager og skoler, noe som tyder på at alle virksomheter som har noe med nærkontakt med mennesker.

Nylig ble det bestemt at frisørsalonger skal få gjenåpne sin virksomhet fra og med mandag 27.april, men det stiller krav fra myndighetene om retningslinjer til god hygiene.

Tidligere sa leder i Frisørenes Fagforening, Vivian Jacobsen til E24 at det fortsatt gjenstår mye arbeid før man kan si at frisørene er tilbake i vanlig drift:

– Dette er ikke tilbake til normalen, det er det ikke. Det er mange spørsmål som må besvares: Hvordan man skal redusere avstanden, hvor mange kunder og ansatte som kan oppholde seg i salongen samtidig, og hvordan man velger hvilke ansatte som kan få komme tilbake på jobb når.

Stepanova sier at det er flott at myndighetene velger å gi bedrifter muligheten til å åpne driften, men siden pandemien er en trussel som pågår rundt om i verden, er hun tydelig på at det er helsen som bør prioriteres først:

– Selvsagt er det flott at vi får muligheten med å starte driften igjen, og jeg ser frem til å se kundene igjen. Først og fremst er det helsen vi må prioriterer, og jeg hadde ikke hatt noe i mot å vente en stund til.

– Jeg følger med på situasjonen og følger rådene som helsemyndighetene går ut med, avslutter Stepanova.

Flere nyheter: