Menu
Det engelske fotballforbundet (FA) har ingen planer om at Lucy Bronze (t.v) og Englands landslag skal kunne møte Russland i sommerens fotball-EM for kvinner. Foto: Zac Goodwin / PA via AP / NTB

Det engelske fotballforbundet boikotter kamper mot Russland

England støtter Sverige, Tsjekkia og Polen og vil ikke spille noen framtidige landskamper på noe nivå mot russiske lag.

Av NTB | 27.02.2022 21:18:48

Sport: Det opplyser Det engelske fotballforbundet (FA), i et innlegg på Twitter søndag.

FA skriver i uttalelsen at de ikke har til hensikt å spille kamper mot Russland i noen internasjonal sammenheng «i overskuelig fremtid». Samtidig fordømmer fotballforbundet den russiske invasjonen av Ukraina.

Representanter av det engelske fotballforbundet (FA) sa at avgjørelsen ble tatt «av solidaritet med Ukraina og for å fordømme grusomhetene som ble begått av den russiske ledelsen».

Avgjørelsen til FA kom kort tid etter at Det internasjonale fotballforbundet (Fifa), bekreftet følgende etter et møte i Fifa-rådet søndag:

Fotball-EM for kvinner skal spilles i England, og starter 22. juni. Det russiske kvinnelandslaget har kvalifisert seg til turneringen, og de skal etter planen spille i gruppe sammen med Sverige, Nederland og Sveits.

Tidligere har Polen, Sverige og Tsjekkia sagt at de ikke vil spille mot Russland i det kommende omspillet i VM-kvalifiseringen. Alle landene har gjort det klart at det gjelder uansett hvor kampen skal spilles.

(©NTB)