Menu
Pressefoto: Sveio Høyre

Det blir ikke fengsel i Sveio

Kriminalomsorgsdirektoratet har gjennomført konseptutvalgutredning om det skal bygges fengsel på Vestlandet. I dag ble det kjent at det ikke blir noen nytt fengsel på Haugalandet.

Av Daniel DeNiazi | 29.09.2020 17:02:58

– Det er sterkt å beklage at en årelang uenighet blant kommunene på Haugalandet om plassering av fengsel, førte til at vi aldri klarte å samle oss om kravet, og behovet for nytt fengsel, som skulle erstatte Haugesund fengsel, sier Høyre-politiker Lars Einar Hollund, i en pressemelding.

Bakgrunnen for dette er at kriminalomsorgsdirektoratet har gjennomført konseptuvalutredning for varetekt- og straffegjennomføringskapasitet på Vestlandet, ifølge lokalavisen Vestavind.

Konseptutvalgutredningen anbefalte å øke kapasiteten og erstatte dagens fengsel på Vestland med de nye fengslene rundt Stavanger, Bergen og Ålesund.

Et nytt fengsel skulle også dekke Sunnhordland og her har kommunene i lang tid pekte på Sveio som en plass for det nye fengselet.

– Det er viktig å ha i bakhodet at de som soner i fengsel, skal etter endt soning tilbake til samfunnet. Et lokalt fengsel gjør denne overgangen mye lettere dersom fengselet ligger samme regionen. Fangenes familier og venner vil kunne også ha mye tettere kontakt dersom fengselet ligger lokalt. Men dessverre blir det ikke nytt fengsel hverken i Sveio eller på Haugalandet, sier Hollund til Radio Haugaland.

Flere nyheter: