Menu
Minst 78 mennesker omkom da store mengder vann og gjørme veltet nedover et slumområde i utkanten av byen Petropolis i Brasil tirsdag. Foto: AP / NTB

Desperat leting etter ofre for jordskred i Brasil

Redningsmannskaper leter fortsatt etter ofre i det store jordskredet som rammet den idylliske byen Petropolis nord for Rio de Janeiro i Brasil tirsdag.

Av NTB | 16.02.2022 22:11:31

Ulykker og naturkatastrofer: Tallet på omkomne steg onsdag ifølge myndighetene til 78, men det fryktes at det vil stige etter hvert som redningsmannskapene gjennomsøker det store skredet som tok med seg mange hus i et bratt slumområde.

Jordraset ble utløst etter voldsomt styrtregn tirsdag, da det i løpet av tre timer kom like mye nedbør som det vanligvis kommer i løpet av en måned i området.

21 overlevende er hittil hentet ut fra raset, men håper om å finne flere mennesker i live svinner nå time for time.

Nærmere 400 mennesker mistet hjemmene sine i raset og blir nå innlosjert i skoler og andre offentlige bygninger. Organisasjoner og private samler inn madrasser, sengetøy, klær, mat og vann til dem som har mistet alt.

24-åringen deltok natt til søndag i letingen etter ofre som er begravd i jordmassene.

– Jeg fant en jente som var begravd levende. Alle sier at det ser ut som en krigssone, forteller han.

Guvernøren i regionen, Claudio Castro, er enig.

– Det er nesten en krigssituasjon. Vi har mobilisert alt vi har, sier han.

Store vannmasser vasket bort biler, trær og bygningsrester, og mange butikklokaler i sentrum sto onsdag fortsatt under vann.

Petropolis er et populært sted for turister som flykter fra heten i Rio de Janeiro om sommeren, med sin historiske gamleby og omgitt av vakre fjell.

Det er imidlertid ikke første gang at fjellområdene rundt Rio de Janeiro opplever naturkatastrofer av denne typen. I januar 2011 omkom over 900 mennesker da kraftig regnvær resulterte i flom og utløste en rekke jordskred, blant annet i Petropolis og nabobyene Nova Friburgo og Teresopolis.

Blant dem som ikke lenger har tak over hodet, er Wendel Pio Lourenco. Han berget TV-apparatet som han onsdag tok med seg til en lokal kirke der han håpet å kunne tilbringe natten.

Bilder fra Petropolis, som på 1800-tallet var sommerhovedstad i det brasilianske imperiet, viser store ødeleggelser i den pittoreske byen som ligger 68 kilometer nord for Rio de Janeiro.

(©NTB)

Flere nyheter: