Menu
New York Rangers høyrevinge Mats Zuccarello avbildet under kampen mot New York Islanders, hvor man ser Valtteri Filppula i forgrunnen. Foto: AP / NTB scanpix

Zuccarello med tre assist i storslagen Rangers-seier

Det ble nok et tap på Mats Zuccarello og Rangers i New York-derbyet mot Islanders i NHL fredag. Rangers tapte 3-4, deres femte strake tap i serien.

Av NTB | 11.01.2019 07:42:04

Sport: Med de tre målpoengene er Zuccarello den europeiske importen i New York Rangers med flest assist gjennom tidende. Han står med 227 assist på sine 466 grunnspillskamper i klubben. Han har også 60 sluttspillskamper hvor han har ytterligere 20 assist. Han står totalt med 120 NHL-scoringer i karrieren.

Carolina Hurricanes har ikke vunnet på New York Rangers’ hjemmebane på over åtte år, ifølge NHL. Heller ikke denne gangen ble tapsrekka slått, for tirsdag møtte de et Rangers-lag i storform.

Rangers har slitt denne sesongen, med tap etter tap på både borte- og hjemmebane. Laget, som har tapt de siste seks av sju kampene, fikk omsider en opptur i kampen hvor Mats Zuccarello leverte assist i både første, andre og tredje periode.

Etter første pauseprat kommer Zuccarello, og Zibanejad, med nok en assist når Pavel Butsjnevitsj scorer etter tre minutter.

Zuccarello fikk 17 minutter og 33 sekunder på isen denne gang.

Rangers klatret en plass opp på tabellen i sin divisjon i NHL etter seieren, hvor de nå ligger på 6. plass, bak Carolina Hurricanes. Etter 46 spilte kamper har Rangers 19 seire og 20 tap, samt 7 poeng fra kamper som enten har blitt avgjort ved forlengning eller straffeslag.

Rangers startet målfesten på Madison Square Garden drøye minuttet ut i første periode, signert Tony DeAngelo. Åtte minutter senere utlignet Saku Mäenalanen for Hurricanes. Mot slutten av perioden får Rangers overtaket og i løpet av bare to minutter kommer Rangers-spilleren Mika Zibanejad med to scoringer, hvor Mats Zuccarello leverer assist på det siste målet i perioden til stillingen 3-1.

Trioen serverer en tro kopi av scoringen også i tredje periode, hvor akkurat det samme skjer: Nettkjenning av Butsjnevitsj og assist fra Zuccarello og Zibanejad. Med stillingen 5-1 til Rangers på tavla kommer Hurricanes-spilleren Saku Mäenalanen med nok et mål, men det var ikke nok til å ta stå imot et Rangers-lag i storform. Tony DeAngelo avslutter nemlig kampen på samme måte som han startet den: Med mål, som var Rangers’ sjette i kampen.

(©NTB)

Flere nyheter: