Menu
Connor Hall scorer mot Derby i FA-cupen. Foto: Martin Rickett / PA via AP / NTB

Derby-juniorer utslått av miniputt i FA-cupen

Wayne Rooneys Derby-lag måtte som følge av smitteutbrudd bruke junior- og ungdomslaget og gikk på en smell i FA-cupen. Chorley vant 2-0 i tredje runde.

Av NTB | 09.01.2021 16:53:04

Sport: Det er en klubb helt nede på sjette nivå i engelsk fotball. Rooney overtok som midlertidig ansvarlig i Derby for noen uker siden, men laget sliter på alle fronter.

Rooney og hele førstelagsstallen er i karantene som følge av koronasmitte. Derby måtte bruke spillere fra U18- og U23-lagene og røk rett ut av cupen. Derby-laget hadde snittalder på 19 år og besto utelukkende av debutanter.

Connor Hall ble Chorley-helt på hjemmebane med et mål allerede etter ti minutter. Han nikket i mål etter at Derby ikke greide å klarere et langt kast. Mike Calveley økte ledelsen noen minutter før slutt.

– Jeg er overlykkelig. Nå har vi slått ut tre klubber fra ligaen, og det er stort å være med i trekningen av fjerde runde, sa Hall til BBC.

Tidligere har Chorley slått ut Wigan og Peterborough.

Banemannskapene gjorde en stor jobb med å få banen klar til kamp i vinterværet.

Smittesituasjonen i Storbritannia har påvirket FA-cuprunden. Fredag vant Liverpool 4-1 over et Aston Villa-lag som måtte greie seg uten hele førstelagsstallen og manager Dean Smith på grunn av et smitteutbrudd. Søndagens kamp mellom Southampton og Shrewsbury er utsatt på grunn av smitte hos gjestene.

Premier League satte nylig ny smitterekord med 40 tilfeller på en uke. Football League, som omfatter nivå to til fire i engelsk fotball, meldte fredag om 112 smittetilfeller den siste uken blant sine 66 klubber.

Leo Skiri Østigård spilte hele kampen for Coventry.

Everton trengte ekstraomganger hjemme mot Rotherham for å sikre 2-1-seier. Abdoulaye Doucouré ble matchvinner tidlig i første ekstraomgang.

– De overnattet på stadion og la varmematter på gresset så vi kunne spille. Dette er et stolt øyeblikk for alle i klubben, sa Chorley-trener Jamie Vermiglio, som til daglig er grunnskolelærer.

Alexander Tettey spilte hele kampen da Norwich slo Coventry 2-0 hjemme. Målene kom ved Jordan Hugill og Kenny McLean.

(©NTB)

Flere nyheter: