Menu
Memphis Depay bommet på straffe på overtid. Foto: Peter Dejong / AP / NTB

Depay bommet og bommet – kun uavgjort for Nederland

Nederland så ut til å snu 0-2 til 3-2 mot Polen, men flere gode redninger av Polen-keeper Lukasz Skorupski sørget for 2-2 og poengdeling i nasjonsligaen lørdag.

Av NTB | 11.06.2022 22:46:17

Sport: På overtid sendte Memphis Depay et straffespark i stolpen og ut. Samme mann hadde en eventyrlig sjanse like etter, men hans heading ble reddet på mesterlig vis av Skorupski, som til daglig spiller i Bologna.

Depay hadde to andre muligheter i sluttminuttene, men Skorupski var på rett plass.

På 0-2 scoret Nederland to ganger på tre minutter tidlig i annen omgang. Nederland topper gruppen i nasjonsligaen tre poeng foran Belgia og Polen etter tre kamper.

Polen overrasket fra start. Matty Cash tok ned ballen på drøyt 20 meter, tok noen berøringer før han banket inn sitt første landslagsmål helt nede ved stolperoten.

I annen omgang var det Polen som igjen sjokkerte nederlenderne. Przemyslaw Frankowski kom alene gjennom i bakrom og trillet ballen til Piotr Zielinski, som satte inn 2-0 i tomt bur. Det ble vinket for offside, men en VAR-sjekk konkluderte annerledes.

Davy Klaassen svarte umiddelbart med sitt niende landslagsmål. Tre minutter senere banket Denzel Dumfries inn 2-2. Også da var flagget oppe, og VAR måtte nok en gang i bruk. Igjen viste reprisene at det ble dømt feilaktig offside.

I den andre kampen i gruppen spilte Wales og Belgia 1-1. Brennan Johnson scoret for Wales fire minutter før slutt etter at Youri Tielemans sendte Belgia i føringen.

(©NTB)