Menu
På Helsenorges sider ligger en foreløpig ikke-verifiserbar versjon av koronasertifikatet tilgjengelig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Departementet vurderer å anmelde truende høringssvar

Det har kommet over 9.000 svar i høringen om koronasertifikat. Helse- og omsorgsdepartementet vil vurdere å anmelde uttalelser som er hatefulle eller truende.

Av NTB | 13.05.2021 02:09:37

Økonomi og næringsliv: Ifølge Dagbladet kommer hoveddelen av høringssvarene fra privatpersoner, og mange av dem er kritiske.

– Koronasertifikatet er noe som angår mange og har utvilsomt skapt et stort engasjement, sier statssekretær Saliba Andreas Korkunc (H) i Helse- og omsorgsdepartementet.

– Vi har mottatt enkelte uttalelser som er av mindre hyggelig karakter og enkelte som er innsendt under falskt navn. Det er en høy terskel for å unnlate å publisere høringsuttalelser. Dersom vi finner direkte trusler eller hatprat, vil vi vurdere å anmelde det, fortsetter han.

Et koronasertifikat vil kunne vise hvem du er, vaksinasjonsstatus, negativt testresultat og eventuell immunitet etter gjennomgått koronasykdom. Akkurat hva disse sertifikatene skal brukes til i Norge, er fortsatt uklart.

Mens Helsedirektoratet og FHI har anbefalt et beskjedent bruksområde for sertifikatet, har regjeringen sagt at de har større ambisjoner.

Høringsfristen gikk ut ved midnatt natt til onsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: