Menu
Formel 2-føreren Dennis Hauger endte på 6.-plass i Østerrikes Grand Prix. Foto: Grand Prix Photoy / NTB

Dennis Hauger tok sjetteplassen i Østerrikes Grand Prix

Formel2-føreren Dennis Hauger hadde en god dekkstrategi og kjørte inn til sjetteplassen i Østerrikes Grand Prix. Nederlandske Richard Verschoor vant.

Av NTB | 10.07.2022 11:16:10

Sport: Hauger avanserte ni plasser fra sin startposisjon som nummer 15. Det hadde regnet og derfor var det mange som startet med regndekk. Det hadde derimot tørket opp slik at Hauges Prema-lag valgte å starte med slicks. Han avanserte raskt opp til en fjerdeplass. Han tapte derimot noen plasseringer på et dårlig depotstopp.

– Det har vært en tøff helg. Jeg forsøkte å gjøre så godt jeg kunne. Hadde vi hatt et bedre pitstopp så kunne vi vært oppe og kjempet om pallen, forklarte Hauger.

– Vi tapte rundt fem-seks sekunder på dekkbyttet. Jeg slet også litt med bakdekkene underveis. Vi hadde kanskje trodd at det skulle vært litt våtere, men det var pitstoppet som ødela. Det ble et tøft løp, men jeg hadde fightet om pallen hadde det ikke vært for disse småtingene underveis, sa 19-åringen.

– Det var en «siste liten avgjørelse». Det var vått på strekker og deler av banen, men da solen kom så tørket det raskt opp. En god avgjørelse og de foran i startfeltet valgte kanskje en mer safe strategi, sa nordmannen.

Halvkjørt var nordmannen på en sjuendeplass og han klarte å forsvare sin posisjon på de siste rundene. Det var en rekke tidsstraffer på grunn av brudd på «track limiten» – det vil si at bilene hadde vært utenfor banemarkeringene mer enn fire ganger. Det er det spesielle med Spielberg-banen.

Det gjorde at Liam Lawson på sjetteplassen fikk ti sekunder i straff og Hauger kunne avansere ytterligere.

Hauger har slitt siden seieren i Baku for to runder siden. På Silverstone leverte han en dårlig kvalifisering før han var involvert i en stygg krasj i hovedløpet. I Østerrike fikk han heller ikke helt gli i kvalifiseringen og endte utenfor topp ti.

Hauger ligger på niendeplass i VM-sammendraget med 63 poeng. Det er Felipe Drugovich som leder etter at 8 av 14 VM-runder er unnagjort med 154 poeng.

Neste løp for Hauger & co. er Frankrikes Grand Prix 22.-24. juli i Le Castellet.

Teamet valgte å starte med slicks til tross for at det var bløtt ute på banen. Avgjørelsen ble tatt like før starten.

Hauger ble nummer ti i lørdagens sprint etter å ha avanserte fem plasseringer underveis, men han endte uten VM-poeng. Han startet som nummer 15 også i søndagens hovedløp hvor topp ti får poeng i sammendraget.

(©NTB)