Menu
Dennis Hauger vant hovedløpet i Baku søndag. Foto: Grand Prix Photo / NTB

Dennis Hauger tok sin andre seier i Formel 2 i dramatisk Baku-løp

Dennis Hauger var tålmodig og kunne til slutt juble for sin andre seier i sin første sesong i Formel 2. Det ble svært dramatisk i Baku med flere uhell.

Av NTB | 11.06.2022 10:30:57

Sport: Etter som at sikkerhetsbilen hadde avbrutt løpet flere ganger etter uhell og krasj, måtte løpet avsluttes på tid i stedet for runder. Med fem minutter igjen lå Hauger som nummer to bak estiske Jüri Vips. Da kjørte Vips av banen og Hauger gikk opp i ledelsen.

Etter som at det var lite tid igjen ble løpet avsluttet bak sikkerhetsbilen, noe som førte til at Hauger kunne juble for sin andre seier.

Han tok sin første seier i sprintløpet i Monaco forrige VM-runde. Søndag sikret han seg sin første seier i et hovedløp, det mest prestisjetunge i Formel 2-sporten.

Han presset deretter Vips i front og var ved flere anledninger nære ved å komme seg forbi, og med fem minutter igjen gjorde Vips en feil som sendte ham i veggen og ødela løpet for ham.

Hauger har vært god ut av startblokkene i flere av løpene denne sesongen. Det var dermed knyttet spenning til om nordmannen kjapt kunne avansere fra tredje startposisjon.

På den niende runden gikk flere av førerne inn i depotet, blant andre Hauger. Der tjente han en plass som følge av et raskt dekkskifte.

Etter hvert gjorde flere uhell til at løpet utviklet seg i den dramatisk retning. Neste VM-runde kjøres på Silverstone i Storbritannia første helgen i juli.

Det ble et dramatisk løp med flere uhell og avbrudd av sikkerhetsbil. Midtveis tjente Hauger da de to Hitech-førerne Marcus Armstrong og Vips kolliderte i hverandre. Da lå Hauger på tredjeplass og kom seg raskt opp til 2.-plass.

Han startet godt, men kom seg ikke forbi noen av de to som startet foran ham. Derimot ble han forbikjørt av Armstrong i løpet av de første svingene. Deretter måtte sikkerhetsbilen ut da det hadde skjedd et uhell allerede i den første svingen.

(©NTB)

Flere nyheter: