Menu
Dennis Hauger måtte nøye seg med 14. beste tid i kvalifiseringen til helgens VM-løp i Formel 2. Foto: Terje Pedersen/ NTB

Dennis Hauger på 14.-plass i Barcelona-kvalifisering

Dennis Hauger måtte nøye seg med 14.-plass i kvalifiseringen til helgens Formel 2-runde i Barcelona. Det gir dårlig startposisjon i helgens løp.

Av NTB | 20.05.2022 19:16:01

Sport: En kort stund så det ut til at han skulle få den viktige 10.-plassen med minste margin, men helt på tampen ble tiden hans slått av ytterligere fire biler.

Føreren på 10.-plass får starte først i lørdagens sprintløp. Da snus rekkefølgen for de ti beste på hodet. I søndagens hovedløp starter bilene i rekkefølgen fra kvalifiseringen. For Haugers del blir det 14. startposisjon i begge helgens løp.

– Vi skal jobbe utover kvelden med ingeniørene, analysere nøye det som skjedde i kvalifiseringen og prøve å finne best mulig kompromiss for morgendagens løp.

Han ble liggende en stund på 10.-plass, og marginene så ut til å være på hans side da Amaury Cordeel kom inn på nøyaktig samme tid. Siden Hauger noterte tiden først ville han gå foran. Det ble mindre viktig da fire andre biler slo ham i de par siste minuttene av kvalifiseringen.

Jack Doohan vant kvalifiseringen, mens Daruvala ble nummer fire.

– Jeg er selvfølgelig skuffet. Jeg hadde forventninger om å kvale en god del høyere opp i feltet. Det er sikkert litt tid å hente på selve kjøringen, men jeg har ikke svar på den store tidsforskjellen, sa Hauger i en uttalelse. Han var 0,769 sekund bak bestetiden.

Å ta vare på dekkene var viktig under kvalifiseringen. De to Prema-bilene noterte sine tider tidlig, og de siste ti minuttene så Hauger og makker Jehan Daruvala konkurrentene angripe dem. Hauger var på 4.-plass da han kjørte i depot, men han måtte se en rekke rivaler skyve ham nedover.

(©NTB)