Menu
Dennis Hauger er sammenlagtmester i Formel 3 og loves neste år plass i Formel 2. Han er et nytt steg nærmere drømmen om å bli Norges første Formel 1-fører. Foto: Annika Byrde / NTB

Dennis Hauger ble mester i Formel 3 – ett steg nærmere Formel 1

Med 2.-plass i det første av helgens tre løp er Dennis Hauger sammenlagtmester i Formel 3. Allerede loves 18-åringen Red Bull-sete i Formel 2 neste år.

Av NTB | 24.09.2021 18:37:16

Sport: Fredagens løp var framskutt fra lørdag på grunn av dårlig værmelding i Sotsji, og Hauger benyttet sjansen til å punktere siste rest av spenning i kampen om å bli mester.

Hans nærmeste rival i sammendraget, Jack Doohan, ble bare nummer 15. Dermed er det avgjort.

– Yes! Yes! Yes! Tusen takk, gutter! Nå går vi for seier i lagmesterskapet, ropte han på teamradioen.

Doohan vant kvalifiseringen, mens Hauger ble nummer ni. I det første løpet startet de 12 beste fra kvalifiseringen i omvendt rekkefølge, og det bidro til Haugers suksess.

Som Formel 3-mester får han ikke kjøre mer i den klassen. Helmut Marko i Red Bull lover ham sete i Formel 2 neste år. I det fjerne lokker Formel 1.

– Han har hatt en stor sesong i Formel 3. Han gjorde en feil tidlig, men ellers har han vært enestående. Han har vist store ferdigheter, og han beveger seg virkelig i riktig retning, sier Marko i en pressemelding.

– Formel 1 har vært min drøm og mitt mål hele livet. Det betyr alt for meg, og derfor arbeider jeg så hardt og gir alt for å oppnå det, sier Hauger selv.

Han har vært i Red Bull-systemet siden 2018, da han som 15-åring ble nummer fire i det britiske Formel 4-mesterskapet.

– Det var et tøft løp. Vi gjorde noen endringer etter kvalifiseringen, og det fungerte. Det har vært en fantastisk sesong, og nå skal vi bruke resten av helgen på å vinne lagmesterskapet, sa Hauger da han ble intervjuet i Viasat-sendingen.

– Han kommer til å kjøre for oss i Formel 2 i 2022, og etter det er det bare ett steg igjen. Det kreves at han fortsetter å forberede seg på samme måte han har gjort i år. Han er ikke der ennå, legger han til.

(©NTB)