reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
En kvinne med munnbind går av toget på stasjonen i Münster i Nordrhein-Westfalen. Det tyske togselskapet Deutsche Bahn er hardt rammet av en drastisk nedgang i trafikken på grunn av pandemien. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix

Den tyske regjeringen sprøyter penger inn i Deutsche Bahn

Den tyske regjeringen stabler på beina en redningspakke for det kriserammede togselskapet Deutsche Bahn verdt flere milliarder euro.

Av NTB | 11.05.2020 20:03:36

Økonomi og næringsliv: Passasjertall og inntekter har stupt de siste ukene på grunn av koronavirusepidemien og tiltakene som er satt i verk for å hindre smittespredning.

Etterspørselen etter lengre reiser falt med 90 prosent i april, og lokaltrafikken falt 80 prosent. Også godstrafikken har fått en kraftig knekk, med et fall på 40 prosent, går det fram av dokumenter AFP har fått tilgang til.

Det statseide selskapet venter i perioden 2020 til 2024 samlede tap på mellom 11 og 13,5 milliarder euro. Tapene fra togtrafikken vil utgjøre 8,2 til 10,2 milliarder euro av denne summen.

Innsparingstiltak skal ta inn rundt halvparten av tapet, mellom 4,1 og 5,1 milliarder euro. Kortere arbeidstid og kutt i bonuser er blant virkemidlene.

Den tyske regjeringen skal stå for 75 prosent av det resterende beløpet, ifølge dokumentene. I løpet av de kommende ukene skal det skaffes til veie 4,5 milliarder euro, og resten mot slutten av året.

Gjeldstaket som er satt for Deutsche Bahn, skal også økes fra dagens sum på 25,4 milliarder euro. Planene må imidlertid først godkjennes både i Forbundsdagen og av EU-kommisjonen.

Deutsche Bahn ville ikke kommentere meldingene mandag, men viser til et planlagt styremøte fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: