Menu
31-åringen som er siktet for drap på kvinnen i 50-årene og drapsforsøk på to andre kvinner i Sarpsborg, er fengslet i fire uker. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Den siktede 31-åringen i Sarpsborg varetektsfengsles i fire uker

31-åringen som er siktet for drap og drapsforsøk i Sarpsborg varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøksforbud.

Av NTB | 16.07.2020 15:17:47

Kriminalitet og rettsvesen: I kjennelsen fra Sarpsborg tingrett står det at «siktede med skjellig grunn kan mistenkes for en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn fengsel i 6 måneder, nemlig for ett drap og to drapsforsøk som beskrevet i siktelsen.»

Påtalemyndigheten fikk dermed gjennomslag for sin begjæring.

Møtet ble holdt som en såkalt kontorforretning, som vil si at det ikke var et fysisk rettsmøte. Siktede samtykket til varetektsfengsling. Mannen gis også medieforbud.

Påtalemyndigheten grunnla fengslingsbegjæringen med fare for bevisforspillelse og gjentakelsesfare.

Det var sent tirsdag kveld at politiet fikk melding om en kvinne som var knivstukket ved Sarpsborg bussterminal. Kort tid etter kom det meldinger om to nye knivstikkinger i St. Nicholas gate og Oscars gate.

En kvinne, 54 år gamle Marianne Haugen, døde av skadene. De to andre ble skadd. Gjerningsmannen har en relasjon til to av ofrene, ifølge politiet, men det er ingen kjent relasjon mellom avdøde og 31-åringen.

Den siktede 31-åringen er norsk statsborger av somalisk bakgrunn. Han ble i 2016 tiltalt for grov vold, men frikjent for forholdet, skriver VG.

Flere nyheter: