Menu
Tyskland reduserer vekstprognosen kraftig, fra 3,6 til 2,2 prosent i inneværende år. Dette som følge av krigen i Ukraina, sier økonomiminister Robert Habeck. Foto: AP / NTB

Den økonomiske veksten bremser opp i Tyskland

Tysk økonomi rammes hardt av krigen i Ukraina og vil i år trolig bare vokse med 2,2 prosent, ifølge regjeringen. Det forrige anslaget lød på 3,6 prosent.

Av NTB | 27.04.2022 16:01:01

Krig og konflikter: Konsumprisene øker rekordmye, og inflasjonen forventes i år å ende på 6,1 prosent, ikke 3,3 prosent som regjeringens forrige prognose lød på.

Tyskland betaler en høy pris for å støtte Ukraina mot Russlands uprovoserte aggresjon, sier økonomiminister Robert Habeck.

– Vi må også være villige til å betale denne prisen, både gjennom høyere pris på energi, høyere inflasjon og mindre vekst, sier han.

– Det innebærer bokstavelig talt at Tyskland blir fattigere enn det vi anslo for tre-fire måneder siden, legger han til.

Tyskland er avhengige av å importere olje og gass fra Russland og kan i verste fall risikere at Moskva stenger kranen som følge av den tyske regjeringens militærhjelp til Ukraina. Følgene for tysk industri og økonomi vil i så fall bli dramatiske.

Russland stanset onsdag eksporten av gass til Polen og Bulgaria, men Habeck forsikrer at leveransene til Tyskland er «stabile».

– Europa vil også gå sammen i solidaritet og ytterligere diversifisere gassforsyningene, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: