Menu
FOTO: Google

Den gamle brannstasjonen er solgt

Haugesund Boligbyggelag (Haubo), har inngått avtale med Haugesund kommune om å kjøpe den gamle brannstasjonen i Haugesund. Den ble kjøpt for 7,5 millioner kroner pluss omkostninger.

Av Egil M Solberg | 11.10.2018 16:28:27

Næringsliv: – Som boligbyggelag har Haubo som målsetting å bygge gode boliger til konkurransedyktige priser for sine medlemmer. At Haubo i tillegg kan bidra til en høyst påkrevd byfornyelse er ekstra hyggelig, sier administrerende direktør Svend Inge Stueland i en pressemelding.

Brannstasjonen med ny tilliggende bygningsmasse har et godt utgangspunktet for å bli et attraktivt og godt bomiljø, skriver Haubo i pressemeldingen.

Haugesund Kultureiendom AS (HKE) kjøpte eiendommen i Kirkegata 179 for 8,2 millioner kroner i oktober 2013. Da var hensikten å pusse opp den 100 år gamle bygningen og leie den ut til Haugaland Kunstverk. Det viste seg å bli for dyrt, skriver Haugesunds avis.

Det kommunale selskapet solgte eiendommen i 2014, til Nøstet Eiendom AS på Sotra. Da for ti millioner kroner, men kjøperne klarte aldri å gjøre opp for seg, og selskapet gikk konkurs. Siden har eiendommen vært til salgs, skriver avisa.

I en SMS til Haugesunds Avis forteller Stueland at kjøpesummen er 7,5 millioner pluss omkostninger.

Flere nyheter: