Menu
Avdelingsleder Samira Benaissa gjør den første dosen med covid-19 vaksinen klar for forsendelse til et sykehjem i Oslo. Tidligere på dagen kom den første leveransen til Norge med 9.750 doser av koronavaksinen, utviklet av Pfizer og Biontech. Foto: Heiko Junge / NTB

Den første koronavaksinen i Norge settes på et sykehjem i Oslo klokken 12 søndag

Den første koronavaksinen som settes i Norge, blir satt på et sykehjem i Oslo klokken 12 søndag 27. desember. De kommende dagene vil 5.000 eldre få vaksinen.

Av NTB | 26.12.2020 22:53:05

Medisin og helse: Helsedepartementet har besluttet at den første vaksinen skal settes på et sykehjem i Oslo allerede søndag, mens den ordinære vaksineringen går i gang mandag.

I første omgang er det sykehjemsbeboere som skal vaksineres. I tillegg til Oslo får Stange, Hamar, Ringsaker, Sarpsborg, Fredrikstad og Hvaler vaksinedoser fra den første leveransen. Disse starter vaksinering mandag.

De første 10.000 vaksinedosene kom til Norge 26. desember og blir fordelt på rundt 5.000 personer, som får én dose nå og én dose om tre uker, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet.

– Vi er veldig glade for at vaksinen er på plass og at vi nå kan begynne å vaksinere i Norge, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til NTB.

Flere nyheter: