reklame for Utvik Autoservice
Menu
Nobby Stiles skriver autografer til unge fans utenfor laghotellet i Hendon i London i juli 1966. En uke senere bidro han til at England vant fotball-VM på hjemmebane. Foto: Peter Kemp / AP / NTB

Den engelske VM-helten Nobby Stiles er død: – Var hjertet og sjelen i laget

Tidligere Manchester United-spiller Nobby Stiles (78) er død etter lengre tids sykdom. Han var med å vinne fotball-VM med England i 1966.

Av NTB | 30.10.2020 19:37:58

Sport: Det er familien som opplyser om Stiles’ bortgang.

«Det er trist å meddele at Nobby Stiles gikk stille bort i dag, med familien rundt seg, etter langvarig sykdom», heter det i en uttalelse.

Som aktiv var Stiles kjent for å være en tøff midtbanespiller. Han var en viktig del av Manchester United-laget som vant serievinnercupen (forgjenger til dagens mesterliga) i 1968. Klubben var først i England til å vinne den gjeveste europacupen.

«Han var hjertet og sjelen til laget. Vil bli dypt savnet», tvitret Geoff Hurst etter at nyheten om Stiles’ død ble kjent fredag.

Hurst scoret hattrick i Englands 4-2-seier over Vest-Tyskland i finalen. Avgjørelsen falt etter ekstraomganger.

Tidligere Manchester United-kaptein Gary Neville mener Stiles’ jubelfeiring på Wembley står igjen som et av de mest kjente øyeblikkene i engelsk fotball.

– Bortsett fra da Bobby Moore løftet VM-pokalen, er bildet av en dansende Nobby det mest ikoniske øyeblikket i den britiske fotballhistorien, sier Neville til Sky Sports.

Nå er det kun et knippe spillere igjen fra Englands startoppstilling i VM-finalen som fortsatt lever. De fire er nevnte Hurst, George Cohen, Roger Hunt og Manchester United-ikonet Bobby Charlton.

Tidligere i år døde Jack Charlton og Norman Hunter (spilte ikke finalen, men var i troppen).

To år tidligere ble han verdensmester på hjemmebane. Stiles spilte samtlige minutter i mesterskapet, og han fikk mye av æren for at England greide å ha god kontroll på Portugals superstjerne Eusebio i semifinalen.

Stiles fikk tilnavnet «The Toothless Tiger» (den tannløse tigeren) for sin fysiske tilstedeværelse på banen.

(©NTB)

Flere nyheter: