Menu
Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Den drapssiktede tok ut penger dagen etter drapet

Politiet har nå funnet dokumentasjon på at den drapssiktede mannen i Tengs-saken har tatt up 2000 kroner fra en minibank i Haugesund under 12 timer etter drapet.

Av Egil M Solberg | 08.10.2021 23:43:12

Tengs-saken: Samme dag som Birgitte Tengs ble drept i mai 1995, tok den drapssiktede mannen ut 2000 kroner. Nå vet politiet når og hvor, melder VG.

Nå har Tengs-etterforskerne funnet svaret på bankgåten ved å lete med lupe i gamle mikrofilmruller hos Haugesund sparebank.

Pengene ble tatt ut klokken 12.55 om formiddagen 6. mai – under 12 timer etter at Birgitte Tengs ble drept, ifølge VGs opplysninger.

Den nå drapssiktede mannen, som nekter straffskyld, har selv forklart i vitneavhør i 1995 at han tilbrakte formiddagen lørdag 6. mai 1995 i Haugesund, og at han pleide å bruke penger på musikk, CD-plater og bensin til bilen.

Hvis uttaket hadde vært gjort i Kopervik – tett opp til åstedet tids-, og stedsmessig – hadde det kunnet styrke en drapshypotese mot ham.

Den nye kartleggingen av uttaket gir ikke siktede noe alibi, men det knytter ham heller ikke nærmere til åstedet eller drapet, skriver avisa.

Flere nyheter: