fbpx
Menu
Statsminister Erna Solberg i Etiopia lørdag. Solberg deltok på toppmøtet i den afrikanske union. Foto: AP / Samuel Habtab / NTB scanpix

Den afrikanske unions sikkerhetssjef advarer om terrorvekst

Den afrikanske unions sikkerhetssjef advarte under organisasjonens toppmøte om økt terrorisme på det afrikanske kontinentet, især i Sahel-regionen.

Av NTB | 11.02.2019 14:32:59

Krig og konflikter: – Det er et økende antall terrorgrupper som angriper sivilbefolkning og institusjoner i disse landene, sa AUs kommissær for fred og sikkerhet Smail Chergui til journalister i forbindelse med toppmøtet i Den afrikanske union i Addis Abeba i Etiopia.

Chergui pekte især på Burkina Faso, hvor han sa terrorangrep finner sted nærmest daglig. AU-landene har blitt enige om å gå mer omfattende til verks for å bekjempe terrorøkningen, sa han.

Uttalelsene er i tråd med det Egypts president Abdel Fattah al-Sisi sa søndag. Han ble da valgt til ny leder for AU. I sin tiltredelsestale sa Sisi at hans prioriteter er sikkerhet, mekling og kamp mot terror på det afrikanske kontinentet.

Amnesty International frykter at AUs menneskerettighetsmekanismer blir undergravet med Sisi som leder. Statsminister Erna Solberg var i helgen i Etiopia i forbindelse med toppmøtet. Hun deltok på møtet lørdag og søndag.

Solberg mener imidlertid det er bra at et stort land som Egypt får ansvar.

– Nå vil de i større grad måtte bidra inn i konflikter i resten av Afrika. Det vil knytte Egypt nærmere, og de vil kunne mobilisere litt mer ressurser inn mot å hjelpe der det er konflikter, sa hun til NTB søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: