reklame for Utvik Autoservice
Menu
Over 70 polakker I Haugesund viste avsky mot den omstridte abortloven som ble innført i Polen i forrige uke Foto: Magdalena Kolodziej

Demonstrerte mot omstridt abortlov

Onsdag kveld demonstrerte flere polakker i gatene i Haugesund mot den omstridte abortloven som ble innført i Polen i forrige uke.

Av Daniel DeNiazi | 28.10.2020 22:02:52

Polen/Haugesund: Etter at polske myndigheter innførte abortloven, har sinnet kokt over hos flere polakker i landet.

Den nye loven innebærer at det er forbudt å ta abort, selv om det er påvist alvorlige skader hos fosteret.

– Vi føler at den nye loven bryter med våre rettigheter og den friheten som alle kvinner har rett til. Derfor var det viktig at vi polakker gikk ut i gatene og viste solidaritet over alle de tusen kvinnene som ikke blir bønnhørt, sier Marta Polikiewicz til Radio Haugaland.

Hun er en av arrangørene av demonstrasjonen som ble gjennomført i kveld.

Foto: Magdalena Kolodziej

Til Radio Haugaland sier Polikiewicz at hun frykter at de nye innstramminger skal føre til mer usikkerhet for kvinner som oppholder seg i landet.

– Kvinner i dag blir ikke respektert, og spesielt ikke i Polen slik vi ser i dag. Fortsetter dette er vi sikker at dette vil medføre større splittelse mellom folket og myndighetene.

– Det er trist å se at Polen går i feil retning. Dette har ikke landet fortjent.

Radio Haugaland har vært i kontakt med flere polakker på Haugalandet som også mener at landet går i feil retning.

– Demonstrasjonen i Haugesund markerer motstanden av den utviklingen vi ser i dag. Det samme ser du i Polen. Akkurat nå vet jeg ikke om jeg vil reise tilbake til Polen, sier medarrangør Magdalena Kolodziej til Radio Haugaland.

Frykter du for fremtiden?

– Jeg frykter for fremtiden og den livstidsendringen som skjer i Polen akkurat nå. Vi polakker ser at det er tryggere å bo på Haugalandet enn å flytte tilbake. Vi kvinner har ingen rett og blir ikke hørt. Det er trist det som skjer.

Flere nyheter: