Menu
De omfattende protestene mot regjeringen fortsetter på Sri Lanka, der politiet tirsdag åpnet ild mot demonstranter i byen Rambukkana. Foto: AP / NTB

Demonstrasjonene fortsetter på Sri Lanka

De omfattende protestene fortsetter på Sri Lanka, dagen etter at politiet åpnet ild og drepte en demonstrant.

Av NTB | 20.04.2022 11:19:42

Politikk: Titusenvis av mennesker over hele landet tok onsdag på nytt til gatene for å protestere mot myndighetenes håndtering av den økonomiske krisen landet står midt oppe i.

Demonstranter blokkerer gater, veier og jernbanelinjer og nektet å etterkomme politiets krav om å fjerne seg.

Tusenvis av ansatte innen helsevesenet, jernbanen, banker, havner og andre statlige institusjoner samlet seg også utenfor den største jernbanestasjonen i hovedstaden Colombo onsdag, for å protestere mot politiets maktbruk og kreve president Gotabaya Rajapaksas avgang.

Én demonstrant ble drept og 13 andre ble såret da politiet tirsdag åpnet ild mot en menneskemengde i Rambukkana, 90 kilometer nordøst for Colombo. 15 politifolk fikk også lettere skader i sammenstøt med demonstranter. Onsdag innførte regjeringen unntakstilstand i byen.

Protestene rettes både mot president Rajapaksa og broren hans, statsminister Mahinda Rajapaksa. Han regnes som overhode i den mektige klanen som har hatt makten i landet de to siste tiårene. Tre andre brødre gikk nylig av som statsråder, men det har ikke dempet protestene.

Sri Lanka står på randen av konkurs og har ikke nok utenlandsk valuta til å betale for viktige importvarer som drivstoff og medisiner.

I løpet av året forfaller drøyt 20 milliarder kroner av landets utenlandsgjeld, noe det heller ikke ser ut til at de kan betale.

(©NTB)

Flere nyheter: