reklame for smiaa
Menu
Mandag arrangeres «Black lives matter»demonstrasjon i Bodø. Bilder er fra fredagens demonstrasjon i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Demonstrasjon i Bodø flyttet til etter lettelser i smittevernrådene

«Black lives matter»-demonstrasjonen i Bodø er flyttet til 15. juni for at flest mulig skal få delta. Da økes grensen til 200 personer på slike arrangementer.

Av NTB | 09.06.2020 10:04:03

Krig og konflikter: Både i forkant og i etterkant av demonstrasjonene i Oslo og Stavanger sist helg gikk diskusjonen om smittevern, en diskusjon som nå også har kommet til Bodø.

Opprinnelig skulle demonstrasjonen i Bodø arrangeres 1. juni, men arrangørene flyttet den til førstkommende mandag. Årsaken er at da lempes det ytterligere på smittevernrådene, og det blir tillatt med 200 personer på offentlige arrangementer, skriver Avisa Nordland.

– Vi skal kjøpe inn hansker, antibac og teipe opp områder som viser hvor folk kan stå. Dette skal skje på en smittevennlig måte. Bodø kan ikke sammenlignes med situasjonen i hovedstaden, sier Elise Sandvik i Bodø Press, en av arrangørene bak arrangementet.

Til avisa sier Sandvik at arrangørene er i tett samarbeid med politiet og kommunen, og at de sammen har laget en risikovurdering.

Tirsdag morgen hadde 276 personer trykket «skal» på Facebook-arrangementet.

Demonstrasjoner over hele verden er blitt holdt etter at amerikanske George Floyd 25. mai døde etter en brutal pågripelse i Minneapolis i USA.

(©NTB)

Flere nyheter: